Δεσκάτη: Το Σεπτέμβριο η πρώτη σύνδεση φυσικού αερίου!


Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει η πρώτη σύνδεση Φυσικού Αερίου στην πόλη της Δεσκάτης, όπου τα έργα εγκατάστασής του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Κορδίλας, αφού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση για την πορεία των έργων τόνισε ότι η πρώτη σύνδεση θα γίνει το Σεπτέμβριο και μάλιστα στο Δημαρχείο της πόλης.


Παράλληλα όπως ανέφερε γίνεται προσπάθεια και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε μέσα από το ΕΣΠΑ να υπάρξει επιδότηση των πολιτών που θέλουν να το εγκαταστήσουν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τα τέλη σύνδεσης, ενώ παράλληλα όπως ανέφερε εξετάζεται και η επέκτασή του και σε μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρίας, Θέμη Καλόγηρο, που ανέλαβε το έργο, μετά από πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ήδη έχει ολοκληρωθεί ο σταθμός αποσυμπίεσης, όπου θα γίνεται με βυτία η τροφοδοσία του Φυσικού Αερίου, ενώ έχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα το ένα χιλιόμετρο αγωγού, από τα δυόμιση μέσα στην πόλη της Δεσκάτης.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael