Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πόσο θρεπτικό είναι το πεπόνι;


Το άρωμά του θυμίζει καλοκαίρι όσο τίποτε άλλο και είναι από τα πιο δροσερά φρούτα της εποχής. Κι όσο κι αν το επισκιάζει το καρπούζι, έχει φανατικούς φίλους που απολαμβάνουν τα οφέλη του, τα οποία είναι πολλαπλά.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και… «φτωχό» σε θερμίδες, ενώ ταιριάζει στο γιαούρτι, τη σαλάτα σας, σκέτο, σε smoothies...

Αν καταναλώσετε ποσότητα 1 φλιτζανιού (περίπου 20 κομμάτια) θα λάβετε περίπου 60 θερμίδες, το 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε κάλιο, 1,4 γραμμ. φυτικών ινών, το 51% της βιταμίνης C που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά και ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6, ασβεστίου, βιταμίνης Α, χωρίς καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη.
Είναι επίσης πολύ ενυδατικό, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 85%, ενώ χάρη στη βιταμίνη C του, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και στην προφύλαξή μας από ασθένειες. Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης χάρη στο κάλιο, ενώ παίζει ρόλο και στην ενέργεια του οργανισμού, με τα φυσικά του σάκχαρα, αλλά και χάρη στη βιταμίνη Β-6 και το φυλλικό του οξύ. Έχει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω της αντιοξειδωτικής καροτίνης και τη βιταμίνης C, ενώ κάνει επίσης καλό στην όραση.
Όταν αγοράσετε το επόμενό σας πεπόνι, προτιμήστε το πιο αρωματικό και ψηλαφίστε το καλά για να αποφύγετε αυτό που έχει μαλακά σημεία ή ρωγμές. Ακόμη, φροντίστε η φλούδα του να είναι χοντρή, χωρίς σημάδια.




clickatlife.gr





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael