Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πρόσκληση συμμετοχής σε υπαίθριες αγορές, επ’ αφορμή α΄ετήσιας εμποροπανήγυρης Τσοτυλίου


Έχοντας υπόψη:
· Το άρθρο 38 παρ.1 του Ν.4497/13-11-2017
· Την υπ’ αριθμ. 286/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία
έχει εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας υπαιθρίων αγορών με αφορμή
θρησκευτικών – επετειακών εορτών, όπου εμπεριέχονται ο χώρος διενέργειας
της αγοράς αυτής, η χρονική διάρκεια της, τα πωλούμενα είδη, ο τρόπος
επιλογής και τοποθέτησης των πωλητών, τα καταβαλλόμενα τέλη και ο
τρόπος είσπραξης αυτών, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ομαλή και
απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς. 

· Την υπ’ αριθμ. 111/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται τα αντίστοιχα τέλη και οι χώροι. 

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκθέτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις υπαίθριες αγορές που απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα: 



επιτρεπομένων σύμφωνα με το άρθρο 1 του ισχύοντος κανονισμού, 100 θέσεις διαφόρων εμπορευμάτων επιτρεπομένων, 6 θέσεις είδη διατροφής, 10 θέσεις καλλιτεχνήματα, 3 καντίνες και 2 θέσεις εμπορία ζώντων ζώων. Λόγω των μέτρων περί προστασίας εξάπλωσης του covid-19, οι θέσεις των πωλητών διαφόρων εμπορευμάτων είναι μειωμένες κατά 30%.

Ειδικότερα: 

Στο χώρο της Πλατείας Συντριβανίου και κατά μήκος των οδών Ερμού, Δημοτικού Σχολείου, Ελ. Βενιζέλου, Κολοκοτρώνη & Παπαγιάννη, που εφάπτεται στην Πλατεία Μουριάς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: 

Α. πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από το Δήμο, μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 3 του Ν. 4497/17. Όσοι επαγγελματίες έχουν
κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στις εν λόγω αγορές, προσκομίζοντας το αντίστοιχο πιστοποιητικό.
Β. πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχοι λαϊκών αγορών και κάτοχοι παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,
Γ. αδειούχοι πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος.
Οι ανωτέρω μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου να τους χορηγηθεί έγκριση συμμετοχής για τη διάθεση των εμπορευμάτων τους στο πλαίσιο των υπαίθριων αυτών αγοράς.
Αντίστοιχα για τις θέσεις διάθεσης ειδών λαϊκής τέχνης, καλλιτεχνημάτων και των λοιπών χειροτεχνημάτων καλούνται οι αδειούχοι του άρθρου 45.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποβάλλουν επί ποινή αποκλεισμού:
α. φωτοαντίγραφο της άδειάς τους,
β. αίτηση στην οποία θα αναγράφεται απαραιτήτως η θέση που επιθυμούν να λάβουν.
Σημειώνουμε ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων που υπερβαίνει τον αριθμό των διατιθέμενων αδειών με την παρούσα ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Κλήρωση, επίσης, θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ των επιλεγέντων για τη θέση που θα λάβει ο κάθε ένας. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στα γραφεία του Δημοτικού καταστήματος Τ.Κ Τσοτυλίου και κατόπιν οι κληρωθέντες θα καταβάλλουν τα τέλη που αναλογούν στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου για την έγκριση συμμετοχής τους στην υπαίθρια αγορά.
Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί πριν από την απόφαση του Δ.Σ ισχύουν.
Η εμποροπανήγυρη έχει διάρκεια 48 ώρες , από Παρασκευή 24-7-2020 και ώρα 8:00 έως Σάββατο 25-7-2020 και ώρα 20:00. 

Το τέλος έχει καθορισθεί με την 111/2020 ΑΔΣ σε 5,00 ευρώ ανά τρέχον μέτρο . 


Οι εκθετήριοι πάγκοι θα έχουν μήκος έως 8,00μ., λόγω των μέτρων προστασίας για την εξάπλωση του COVID 19. Θα απέχουν μεταξύ τους με απόσταση (3) τριών μέτρων με ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Σε κάθε πάγκο θα υπάρχει προς διάθεση του κοινού αντισηπτικό- απολυμαντικό διάλυμα και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών. Οι εκθέτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις τρέχουσες υγειονομικές διατάξεις. Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα καταλαμβάνουν τις θέσεις, όπως ακριβώς απεικονίζονται στο διάγραμμα. 

Ο Δήμος έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του covid -19 για την προστασία του καταναλωτικού κοινού , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Θα τοποθετηθεί σήμανση εισόδων και εξόδων εμποροπανήγυρης με υποχρεωτική πορεία των πεζών και μονή διέλευση, καθώς και σημεία απολύμανσης και χώροι υγιεινής WC. Θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων στο τέλος κάθε ημέρας λειτουργίας.





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael