Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Δείτε τις πιο όμορφες παραλίες των Χανίων! (φωτο)


Τα Χανιά είναι αγαπημένος προορισμός όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς είναι μια πανέμορφη πόλη. Ειδικά το καλοκαίρι όμως ο νομός αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς οι παραλίες των Χανίων συγκαταλέγονται στις ομορφότερες του κόσμου. Όποιες παραλίες στα Χανιά και να επιλέξετε να επισκεφθείτε είναι σίγουρο πως θα συναντήσετε παραδεισένιες παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά, άγρια βράχια ή καταπράσινα τοπία, ειδυλλιακές ακρογιαλιές, πολύβουες ή ερημικές παραλίες με καταγάλανα νερά.

Στο TravelPass.gr, δυσκολευτήκαμε πολύ για να επιλέξουμε μόνο 10 να παρουσιάσουμε καθώς οι παραλίες των Χανίων είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Ας δούμε λοιπόν τις 10 καλύτερες παραλίες στα Χανιά και μακάρι κάποιος να έχει το χρόνο να επισκεφθεί περισσότερες.

Ελαφονήσι


Το Ελαφονήσι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στον κόσμο και πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί το αναφέρουν στις καλύτερες παραλίες. Η ψιλή λευκή άμμος και τα τυρκουάζ νερά δίνουν ένα εξωτικό χαρακτήρα στο τοπίο. Η άμμος αποκτά μια ροζ απόχρωση από τη σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών και επιτείνει τη μαγεία του τοπίου. Το Ελαφονήσι, είναι ένα νησάκι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τη στεριά αλλά έχει δώσει το όνομα σε ολόκληρη την περιοχή. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και μπορείτε να φτάσετε στο νησί με τα πόδια. Ιδανική παραλία για παιδιά και μεγάλους. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Μπάλος


Ο Μπάλος είναι μια μαγευτική παραλία απερίγραπτης ομορφιάς με τοπίο εξωτικό και χαρακτηριστικά αντίστοιχα με το Ελαφονήσι. Πολυφωτογραφημένο τοπίο με τυρκουάζ νερά και λευκή «ροζίζουσα» άμμο. Η ομορφιά της φύσης άγρια αλλά εντυπωσιακή με τα βράχια πίσω από την παραλία να τονίζουν ακόμη περισσότερο την αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, τμήμα της διαδρομής είναι χωματόδρομος, ή με καραβάκι από την Κίσσαμο. Απέναντι από το Μπάλο βρίσκετια το νησί Γραμβούσα.

Φαλάσαρνα

Η παραλία στα Φαλάσαρνα είναι επίσης από τις πιο φημισμένες στης Κρήτης. Είναι μια τεράστια παραλία που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πέντε συνεχόμενες παραλίες με κεντρική την Παχιά Άμμο η οποία είναι η πιο οργανωμένη και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Η παραλία με την ψιλή άμμο τα κρυστάλλινα νερά έχει ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Καθώς κοιτάζει στα δυτικά η παραλία Φαλάσαρνα έχει συνήθως κύμα και γι αυτό είναι η αγαπημένη των σέρφερς.

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή είναι πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων και γι αυτό αποτελεί βασική επιλογή ντόπιων και τουριστών. Έχει χρυσαφένια άμμο, όπως μαρτυρά και το όνομά της, και είναι πλήρως οργανωμένη. Τα νερά είναι ρηχά και ζεστά και είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά.

Σειτάν Λιμάνια

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος. Η ονομασία της προέρχεται από την τουρκική γλώσσα (Σεϊτάν = Σατανάς) και σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια. Ευλογημένη από ομορφιά είναι όμως η παραλία καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό φιόρδ, δηλαδή λωρίδα θάλασσας που εισέρχεται στη στεριά. Τα νερά είναι καταγάλανα και κάνουν την παραλία του Στεφάνου, όπως αλλιώς ονομάζεται, ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είναι βέβαια πολύ μικρή παραλία με αποτέλεσμα το συνωστισμό την περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης.

Παραλία Λουτρό Σφακίων

Το Λουτρό είναι ένα όμορφο μικρό ψαροχώρι που θυμίζει έντονα Κυκλάδες. Η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι έντονη με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιζητούν σχετική ηρεμία. Η παραλία Λουτρό Σφακίων έχει μεγάλα άσπρα βότσαλα και καταγάλανα νερά ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εκατέρωθεν της παραλίας υπάρχουν η παραλία Γλυκά Νερά και η παραλία Μάρμαρα.

Αγία Μαρίνα – Πλατανιάς

Μόλις λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων θα συναντήσετε τους οικισμούς Κάτω Σταλός, Αγία Μαρίνα, Πλατανιά, που πρακτικά είναι ενωμένοι και βέβαια τις ομώνυμες παραλίες. Πρόκειται για την πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραλίες οργανωμένες και γεμάτες ζωή. Πόλος έλξης για τη νεολαία που έρχεται για μπάνιο αλλά και διασκέδαση στην παραλία όλη την ημέρα, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα μέχρι να έρθει το ξημέρωμα.

Σταυρός

Η παραλία Σταυρός απέχει µόλις 16 χλµ. από τα Χανιά και βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες, η αµµώδης κεντρική, µε τη θάλασσα-λάδι και η πιο απομονωμένη, 800 µ. από την προηγούμενη, το µέρος στο οποίο γυρίστηκε η ταινία «Αλέξης Ζορµπάς». Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές σε εστιατόρια και καφέ-μπαρ.

Κεδρόδασος

Αμμόλοφοι με λευκή άμμο και ένα δάσος από υπεραιωνόβιους κέδρους καλύπτουν όλη την περιοχή του Κεδρόδασους. Τα νερά είναι κρυστάλλινα τυρκουάζ, ενώ κατά μήκος της παράκτιας διαδρομής από το Κεδρόδασος ως το Ελαφονήσι υπάρχουν μικρά ερημικά κολπάκια. Η περιοχή είναι προστατευμένη, ενταγμένη στο δίκτυο NATURA, και εντελώς παρθένα. Δεν θα βρείτε εδώ ίχνη πολιτισμού και τουριστικής δραστηριότητας αλλά το τοπίο είναι μαγευτικό.

Λουτράκι

Το Λουτράκι βρίσκεται σε έναν μικρό όρμο, που περικλείεται από βραχώδεις ακτές, στην έξοδο του κόλπου της Σούδας. Προσφέρει όλες τις απαραίτητες τουριστικές ανέσεις, διαθέτει μια μικρή παραλία με άμμο αλλά και χώρο με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε γκαζόν, που κάνει την παραλία ιδιαίτερα ελκυστική για οικογένειες με παιδιά.


πηγή: travelpass.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael