Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η πανδημία της μπανάνας. Γιατί απειλούνται με εξαφάνιση;



Μια πανδημία που πλήττει τις μπανάνες εξαπλώνεται σε νέες χώρες, αναγκάζοντας τη... βιομηχανία να εξετάσει πάλι τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούνται τα πιο ευρέως διαδεδομένα φρούτα στον κόσμο και ακόμη και το πώς θα μπορούσε να είναι η γεύση τους. Η ασθένεια εμφανίζεται ξαφνικά, εξαπλώνεται χωρίς ίχνη πριν ακόμη γίνουν ορατά τα συμπτώματα και μόλις γίνει αντιληπτή, είναι ήδη πολύ αργά για να εμποδιστεί. 
 
Το BBC γράφει για την ασθένεια, την οποία μάλιστα παρομοιάζει ως ισοδύναμη με την πανδημία του κοροναϊοϋ, αλλά για τα φρούτα. Η Tropical Race 4 (TR4), μια ασθένεια που επηρεάζει τις μπανάνες, είναι γνωστή και ως νόσος του Παναμά και είναι ένας μύκητας που εξαλείφει τις φυτείες μπανάνας τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά, την τελευταία δεκαετία η επιδημία επιταχύνθηκε ξαφνικά, εξαπλώθηκε από την Ασία στην Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και πιο πρόσφατα τη Λατινική Αμερική, από όπου προέρχονται οι περισσότερες μπανάνες που αποστέλλονται σε σούπερ μάρκετ στον βορρά.

Μέχρι σήμερα, έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 20 χώρες, προκαλώντας φόβους για «πανδημία μπανάνας» και ελλείψεις των.....


η συνέχεια ΕΔΩ






https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael