Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ακυρώνονται τα μεγάλα πανηγύρια σε Άγιο Μάμα και Αιγίνιο
Μπορεί οι δύο εμποροπανηγύρεις να μην επηρεάζονται από την απαγόρευση του Ιουλίου, ωστόσο οι περιορισμοί κάνουν αδύνατη την πραγματοποίησή τους.

Μόνο οι εμπόλεμες καταστάσεις και η γερμανική κατοχή είχαν μέχρι πρότινος καταφέρει να σταματήσουν τη διεξαγωγή των δύο μεγαλύτερων εμποροπανηγύρεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή του Αγίου Μάμαντος στη Χαλκιδική και αυτή του Αιγινίου στην Πιερία.

Φέτος, ο εχθρός μπορεί να μην φέρει όπλα, ωστόσο η υψηλή και συχνά θανάσιμη επικινδύνοτητα του κορωνοϊού οδηγεί σε ακύρωση τα δύο μεγάλα πανηγύρια μετά από δεκατίες συνεχών διοργανώσεων.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, ήδη από τις αρχές Ιουνίου επικρατούσε προβληματισμός στους διοργανωτές για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα δύο μεγάλα αυτά πανηγύρια με βάση τους περιορισμούς που προέβλεπε το ΦΕΚ που υπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για την ακύρωση των πανηγυριών μέχρι τέλος Ιουλίου απο την κυβέρνηση μετά τα περιστατικά συνωστισμού σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, δεν αφορά χρονικά Άγιο Μάμα και Αιγίνιο, καθώς είναι γνωστό ότι οι δύο εμποροπανηγύρεις ξεκινούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνάρτηση με τον συνωστιμό που δεν μπορεί να αποφευχθεί σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τα όποια μέτρα, οδηγεί στην ακύρωση των δύο μεγάλων αυτών διοργανώσεων.


voria.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael