Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εδώ και τώρα να καταβληθούν Δώρο Πάσχα και δεδουλευμένα


Εργοδότες αξιοποιούν την "αναβολή" στο Δώρο Πάσχα για να μην το καταβάλουν καθόλου

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ανάμεσα στα οικονομικά μέτρα που είχε αναγγείλει μπροστά στην έναρξη της πανδημίας ήταν η δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα έως 30 Ιουνίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να στερηθούμε κομμάτι των δεδουλευμένων μας τον Απρίλη αφού το Δώρο Πάσχα αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα για όλους μας. 

Καθώς πλέον μπήκαμε στις πρώτες μέρες του Ιούλη, σε όλη την Ελλάδα αρχίζουν και φτάνουν καταγγελίες στα σωματεία ότι πολλοί εργοδότες δεν καταβάλουν το Δώρο, παρότι πέρασε η σχετική προθεσμία. Μάλιστα το γεγονός της μετάθεσης του Δώρου Πάσχα, συμπίπτει με την έναρξη της καλοκαιρινής άδειας και την υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν το επίδομα αδείας, δίνει ξανά στους εργοδότες το πρόσχημα να επικαλούνται “οικονομική στενότητα” προκειμένου να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. 

Το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας δεν αποτελούν μία έξτρα παροχή. Αποτελούν τμήμα των δεδουλευμένων. Δε θα παζαρέψουμε το μισθό μας. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης που ζητά από τους εργαζόμενους να μην κινητοποιούνται απέναντι στην πολιτική που τους πτωχεύει, που τους εξαθλιώνει. Να μην κινητοποιούνται απέναντι σε περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απληρωσιάς και αδήλωτης εργασίας. Να μην πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και πορείες. 

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας μαζί με τα μέλη του και τους εργαζόμενους της περιοχής θα κουρελιάσουμε κάθε προσπάθεια που θα έχει στόχο να επιβληθεί άκρα του τάφου σιωπή στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Καλούμε όποιον 
συνάδελφο/συναδέλφισσα έχει ζήτημα με την καταβολή του Δώρου Πάσχα ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα να έρθει σε επαφή με το σωματείο. (τηλ. Επικοινωνίας: Γιώργος-6988772489, Ηρακλής-6987238414 ή στη σελίδα στο facebook: “Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας - ΣΕΥΠΕ”)

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3AelTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael