Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Γιάννης Τσιομπάνος για το έγκλημα με τις ανεμογεννήτριες


Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα συντελείται στην πατρίδα μας με τις ανεμογεννήτριες. Η μαζική τους εξάπλωση είναι η πιο σοβαρή απειλή της ακεραιότητας του φυσικού μας πλούτου. 

Οι περισσότεροι πολίτες δείχνουν να μην έχουν καταλάβει το μέγεθος του μη αναστρέψιμου αυτού προβλήματος. Το ελληνικό τοπίο διακρίνεται για την παρθένα φυσική του ομορφιά και το μοναδικό ανάγλυφο των βουνών και βραχονησίδων του, αρχέγονο σαν την ιστορία μας, που τα καθιστούν από μόνα τους θησαυρό για την πατρίδα μας. 

Η αιολική βιομηχανία κοιτά να υποβαθμίσει το γεγονός. Τα τελευταία καταφύγια φυσικής μεσογειακής ομορφιάς χάνονται δια παντός. Νησιά ολόκληρα σκάβονται με βάρβαρο και αναίσχυντο τρόπο, βουνά καταπατούνται. Κάποτε, έφηβος ακόμη, δείχνοντας ενδιαφέρον και απορία για το νόμο περί του εκτός σχεδίου δόμησης στα τέσσερα στρέμματα, μου αποτυπώθηκε η ρήση ενός αρχιτέκτονα: 
ο Θεός έδωσε στους Έλληνες τα βουνά γιατί αλλιώς θα τα χαν κάνει όλα τσιμέντο. Ευτυχώς που δεν ζει για να δει το πόσο διαψεύστηκε. Ούτε που θα το φανταζόταν αυτό το πράγμα όχι μόνο αυτός αλλά και πολλοί ακόμη έγκυροι του χώρου του. Όχι, δεν είναι μόνο οι φωνές αντίδρασης των ευαίσθητων σε οικολογικά ζητήματα. Είναι και πάρα πολλών ακόμη.
Ας ενώσουμε τους προβληματισμούς μας, ας εκφράσουμε την ανησυχία μας, απέναντι σ'αυτό το έγκλημα που ήδη συντελείται. 

Ποτέ δεν είναι αργά.


prlogos.gr





https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael