Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοινωφελής Εργασία: Πότε θα βγουν οι οριστικοί πίνακες, τι θα γίνει με τις ενστάσεις



Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των 36.500 ανέργων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει ανάρτηση οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι την Παρασκευή ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι και την Δευτέρα εφόσον είναι μεγάλος ο αριθμός των ενστάσεων, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν μέχρι σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικα στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.
Μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των ωφελουμένων και θα γίνουν οι τοποθετήσεις στους φορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα με δέκα ημέρες για να γίνουν οι πρώτες τοποθετήσεις των ανέργων στους φορείς.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των ενστάσεων σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι σήμερα προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή, τόσο η υποβολή ενστάσεων, όσο και η υποβολή δικαιολογητικών. Τα ΚΠΑ2 αναρτούν άμεσα τα κατατεθέντα δικαιολογητικά της ένστασης, με ηλεκτρονική σάρωση στο ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, συνοδευόμενα με πιθανή πρόταση της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) σχετικά με την αποδοχή ή μη της ένστασης, στην ηλεκτρονική ένσταση, που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος στο αντίστοιχο θεματικό πεδίο της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
Προσοχή: Ένσταση που υποβάλλεται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν, που ορίζεται δεν εξετάζεται. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των ηλεκτρονικών ενστάσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων - δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες ηλεκτρονικές ενστάσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων ηλεκτρονικών ενστάσεων που ακυρώνονται από τον ωφελούμενο, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.
Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, εγκρίνεται με σχετική απόφαση από τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. ή από άλλο όργανο, που ορίζεται με απόφασή του, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. και ανακοινώνεται η έκδοσή του στον πίνακα ανακοινώσεων της αρμόδιας υπηρεσίας (ΚΠΑ2) του Ο.Α.Ε.Δ. και στον πίνακα ανακοινώσεων εκάστου επιβλέποντα φορέα.
Εκτός από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, καταρτίζονται και α) πίνακες κατάταξης επιτυχόντων ανά φορέα και ειδικότητα, β) πίνακες κατάταξης επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή με βάση τη δηλωθείσα προτίμηση καθώς και γ) πίνακας αποκλειομένων με αναφορά του συγκεκριμένου λόγου αποκλεισμού για κάθε υποψήφιο.
Ο Επιβλέπων Φορέας/ή και Υπηρεσία Τοποθέτησης αναρτά επίσης, στον πίνακα ανακοινώσεων του, πίνακα με τους επιτυχόντες και τους επιλαχόντες ανά ειδικότητα σε αυτόν.

Οριστικοί πίνακες
Οι άνεργοι, που περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους στους Επιβλέποντες Φορείς, όσο και κατά την ημερομηνία τοποθέτησης τους (αναγγελία τοποθέτησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) από τους Επιβλέποντες Φορείς.
Όσοι από την επομένη ημέρα της προθεσμίας λήξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόγω απασχόλησης ή ασθένειας και την επανακτούν μέχρι την ημερομηνία υπόδειξης και τοποθέτησής τους στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης ή/και Επιβλέποντες Φορείς, παραμένουν στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και ισχύουν για αυτούς τα ίδια αρχικά κριτήρια κατάταξης.
Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους απώλεσαν προσωρινά την ιδιότητα του ανέργου λόγω μη ανανέωσης του δελτίου ανεργίας τους. Σε αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2 προβαίνουν στην υπόδειξη του πρώτου επιλαχόντα σύμφωνα με την διαδικασία, που αναφέρεται παρακάτω.

Τοποθέτηση ωφελουμένων
Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, ενημερώνουν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική του αίτηση), καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς. Στην περίπτωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι αρμόδιοι εργασιακοί σύμβουλοι θα καταγράφουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα, που αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς και το αποτέλεσμα της επικοινωνίας στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ ΟΑΕΔ στο πεδίο

«ΕΠΑΦΕΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ».
Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους ή δεν υπάρξει επικοινωνία των ΚΠΑ2 με τους επιτυχόντες, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή και μέσω email με το αρμόδιο ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών αυτοδίκαια οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημερώνουν το Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ στο πεδίο «ΕΠΑΦΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ», για τη μη προσέλευση των ωφελουμένων και προχωρούν στην υπόδειξη των επιλαχόντων βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για τους επιτυχόντες ωφελούμενους του οριστικού πίνακα κατάταξης.


dikaiologitika.gr


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael