Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Ο Ιούνιος του 2020 ο 3ος θερμότερος Ιούνιος στα χρονικά!




Παρέμεινε η αυξητική τάση θέρμανσης του πλανήτη, με τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο του 2020 να είναι η τρίτος θερμότερος Ιούνιος όλων των εποχών -παρόμοιος με τον Ιούνη του 2015. 
 
Η μέση θερμοκρασία για το 2020 βρίσκεται μέχρι στιγμής (Ιανουάριος-Ιούνιος) στη δεύτερη θέση, μόνο 0,05 ° C πίσω από το ρεκόρ όλων των εποχών του 2016, σύμφωνα με επιστήμονες στα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικών Πληροφοριών της Εθνικής Διεύθυνσης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ -NOAA. Η μέση μέχρι σήμερα παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 1,07 ° C πάνω από τη μέση τιμή του 20ου αιώνα.
 
Ο Ιούνιος του 2020 , ισοδύναμα με τον Ιούνιο του 2015, κατέχει την τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία Ιουνίου στο αρχείο των 141 ετών. Μόνο ο Ιούνης του 2016 και ο Ιούνης του 2019 ήταν πιο θερμοί μήνες.
 
Η Υπηρεσία Copernicus Climate Change (ECMWF) σημείωσε ότι ο Ιούνιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος Ιούνιος στο αρχείο καταγραφών λόγω διαφορετικών μεθόδων ανάλυσης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η μακροπρόθεσμη τάση και όχι η κατάταξη μεμονωμένων μηνών ή ετών.
 
Οι εννέα από τους 10 θερμότερους Ιούνιους έχουν παρουσιαστεί από το 2010 και έπειτα, ενώ ο Ιούνιος του 2020 ήταν ο 44ος-συνεχόμενος Ιούνιος και ο 426-συνεχόμενος μήνας με θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο.
Ο Αρκτικός θαλάσσιος πάγος στα τέλη Ιουνίου ήταν ο 3ος χαμηλότερος που έχει καταγραφεί
 
Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας-WMO (World Meteorological Organisation)




Meteo Gr






https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael