19 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε αυτήν τη στιγμή
Πολλές φορές μπορεί να εγκαταστήσουμε εφαρμογές στις συσκευές μας, οι οποίες είναι πιο επικίνδυνες από ότι πιστεύουμε. Μόλις εγκατασταθούν στη συσκευή, μπορεί να παρατηρήσουμε επιβράδυνση στη λειτουργία της, προβλήματα στην απόδοση ή ακόμα και ενοχλητικές διαφημίσεις. 
εφαρμογές

Αυτές είναι ενδείξεις ότι  οι εφαρμογές αυτές μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Ακόμα κι αν επιλέξετε να κατεβάσετε εφαρμογές από έγκυρα καταστήματα, όπως το Google Play Store, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν μερικές που θα περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Πρόσφατα μια νέα ομάδα κακόβουλων εφαρμογών Android ανακαλύφθηκε στο Google Play Store και σε σύγκριση με προηγούμενες, αυτές οι εφαρμογές είναι εξαιρετικά ενοχλητικές. Μόλις εγκατασταθούν, διαγράφουν τα εικονίδια τους, ώστε να είναι πιο δύσκολο να διαγραφούν από τη συσκευή. Στη συνέχεια, αρχίζουν να πλημμυρίζουν το τηλέφωνο του χρήστη με ενοχλητικές διαφημίσεις που δεν σταματάνε.

Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε από το τηλέφωνό σας τώρα:

    Auto Picture Cut
    Color Call Flash
    Square Photo Blur
    Square Blur Photo
    Magic Call Flash
    Easy Blur
    Image Blur
    Auto Photo Blur
    Photo Blur
    Photo Blur Master
    Super Call Screen
    Square Blur Master
    Square Blur
    Smart Blur Photo
    Smart Photo Blur
    Super Call Flash


Οι εν λόγω εφαρμογές εξαφανίζουν τα εικονίδιά τους μόλις εγκατασταθούν, για να μην είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν και να διαγραφούν. Μπορείτε ωστόσο να τις βρείτε αν ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και εντοπίστε την επιλογή μενού με την ένδειξη Εφαρμογές. Μετακινηθείτε στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων μέχρι να βρείτε τις εφαρμογές στη λίστα. Στη συνέχεια, επιλέξτε απεγκατάσταση.

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε διαφημίσεις, μια καλή ιδέα είναι να εγκαταστήσετε εκ νέου το λειτουργικό σύστημα Android, δηλαδή να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Πριν προχωρήσετε σε μία τέτοια ενέργεια, θα πρέπει φυσικά να έχετε φροντίσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ώστε να μην χάσετε αρχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και άλλα δεδομένα.


secnews.gr

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael