Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΟΣ Σιάτιστας «Ο Μπούρινος»: Eξόρμηση στις Λίμνες Φλέγγα, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ», διοργανώνει την Κυριακή 28/06/2020, εξόρμηση στις Λίμνες Φλέγγα (1960μ.). 

Η αναχώρηση για Μέτσοβο (απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία), θα γίνει στις επτά το πρωί της Κυριακής, με Ι.Χ και ως χώρος συγκέντρωσης ορίζεται το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο-Λύκειο.
Η ανάβαση θα διαρκέσει 3-4 ώρες. 
 
Πληροφορίες από τον κ. Ταγάρα Μπάμπη στο 6942061221. 

Λίγα λόγια για τις Λίμνες Φλέγγα:
Σε υψόμετρο 1960μ. και 1940μ. υπάρχουν δύο εντυπωσιακές μικρές λίμνες, πάνω στα υπαλπικά υψίπεδα του βουνού Μαυροβουνίου στη Φλέγγα. Οι λίμνες αυτές που αποτελούν το σύμβολο της περιοχής, συνδέονται με πολλούς θρύλους. Έχουν νερό ολόκληρο το χρόνο και στα νερά τους ζούνε διάφορα αμφίβια όπως τρίτωνες (Triturus alpestris) και βατράχια(Bombina variegate,Rana graeca).
Υπάρχουν (3) μονοπάτια που οδηγούν στις λίμνες Φλέγγα.
Το πρώτο ξεκινάει απ' το Αρκουδόρεμα στο ύψος της συμβολής με το ρέμα «Μνήματα», το δεύτερο απ' το ρέμα «Σαλατούρα» και το τρίτο απ' το διάσελο «Σαλατούρα Μηλιάς» και ακολουθεί την κορυφογραμμή του Μαυροβουνίου. Χρόνος ανάβασης 3 έως 4 ώρες περίπου.
Επίσης από την πλευρά του Μετσόβου υπάρχει το σημασμένο μονοπάτι Ρ6 που ακολουθεί τον δασικό δρόμο μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο του Δήμου Μετσόβου και μετά ακολουθώντας την κορυφογραμμή του Μαυροβουνίου καταλήγει στις Λίμνες ή στην κορυφή της Φλέγγας. Χρόνος ανάβασης απ' το καταφύγιο 1,5 έως 2 ώρες περίπου. Επίσης υπάρχει ένα άλλο μονοπάτι που ξεκινάει απ' την τοποθεσία
«Άσπρα λιθάρια» και καταλήγει στα «Αυτιά Φλέγγας» (χρόνος ανάβασης 1 ώρα περίπου) και μετά στις Λίμνες Φλέγγας.

Τέλος απ' το χωριό Βοβούσα διασχίζοντας το «Αρκουδόρεμα» ανηφορικά υπάρχει μονοπάτι που καταλήγει τόσο στην πεδιάδα της Βάλια Κάλντας ( χρόνος ανάβασης 4,5 έως 5 ώρες) όσο και στις Λίμνες Φλέγγας (χρόνος ανάβασης 7 ώρες περίπου).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Από τη Διοίκηση


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael