Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια για Άγιον Όρος από Ιερισσό

Του Γιάννη Παπανικολάου

Ήδη από 1 Ιουνίου το Άγιον Όρος έχει ανοίξει ξανά για τους προσκυνητές, με τις Μονές να δέχονται μόνο 15 προσκυνητές καθημερινά.
Η κίνηση προς το Άγιον Όρος είναι ωστόσο ακόμη περιορισμένη τις καθημερινές.
Αντίθετα αναμένονται περισσότεροι προσκυνητές το Σαββατοκύριακο.

Από 1 Ιουνίου έχει ξαναρχίσει δρομολόγια και το ταχύπλοο «Παναγία» της εταιρείας «Αγιορείτικες Γραμμές», το οποίο είχε σταματήσει στο προηγούμενο διάστημα των δύο μηνών, λόγω της απαγόρευσης εισόδου που ίσχυε στο Άγιον Όρος για τους απλούς προσκυνητές, εξαιτίας του κορονοϊού.

Το πλοίο αποπλέει από την Ιερισσό και εξυπηρετεί την βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους (Μονές Χιλανδαρίου, Βατοπεδίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, αρσανάς Ιβήρων, αρσανάς Μορφωνού κ.τ.λ.).

Παράλληλα από αύριο Παρασκευή ανοίγει ξανά και η γραμμή λεωφορείου Καρυές – Μονή Ιβήρων για την εξυπηρέτηση προσκυνητών.


Η γραμμή αναμένεται να βοηθήσει γενικότερα στην εκτέλεση της συγκοινωνίας στο Άγιον Όρος, καθώς, μετά τις κατολισθήσεις στον κεντρικό δρόμο Καρυών – Δάφνης, η συγκοινωνία αυτή εκτελείται από μεγάλη παράκαμψη, που έχει επιμηκύνει κατά μισή ώρα τον απαιτούμενο χρόνο οδικής σύνδεσης.

Αντίθετα η απόσταση αρσανάς Ιβήρων – Καρυές είναι μόλις 15 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι για να επισκεφθεί κάποιος το Άγιο Όρος για απλό προσκύνημα πρέπει να έχει οπωσδήποτε πρόσκληση από κάποια Μονή, καθώς δεν εκδίδονται πλέον γενικά διαμονητήρια.

Με την πρόσκληση αυτή μπορεί να επισκεφθεί και να μείνει μόνο στην Μονή που τον προσκαλεί, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση του σε άλλη Μονή.



vimaorthodoxias.gr












Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael