Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εισήγηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς


«Στην τοποθέτησή μου στις 23.6.2020 στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, αναφέρθηκα στη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και ψηφιακών μέσων, που καθιστούν ευχερέστερη την πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες και αποτελεσματικότερη την άσκηση της διοίκησης. 

Εξίσου σημαντική είναι η αξιοποίηση αυτών των εργαλείων και στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης των Ελλήνων και Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση ζητημάτων της χώρας μας. Μια τέτοια εφαρμογή, η οποία υλοποιήθηκε από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη συνεργασία της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer, είναι η πλατφόρμα “staellinika.com”, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και του πολιτισμού μας. Μέσω αυτής, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επικοινωνία με νέα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντά τους. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής (που επίσης συμμετείχε στην παγκόσμια αυτή τηλεδιάσκεψη), αναφέρθηκαν στη σημασία της εκμάθησης της γλώσσας μας από τις νέες γενιές των Ελλήνων της Διασποράς, ως στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας αλλά και ως μέσο για τη διάδοση του πολιτισμού μας. Περαιτέρω, αναφορικά με τον σχεδιασμό επόμενων δράσεων της επιτροπής μας, εισηγήθηκα τη πρόσκληση του Υπουργού Εθνική Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθούμε για το περιβάλλον που διαμορφώνεται εξαιτίας των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας και ιδίως για την ενεργοποίηση των Ελλήνων του εξωτερικού στην υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.»

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν!

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael