Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άγιον Όρος: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα - Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά



Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για δεύτερη μέρα στο Άγιον Όρος-Εκτός ελέγχου η φωτιά-Δεν Δεν κινδυνεύει η Μονή Χιλανδαρίου
Περισσότερα από 800 στρέμματα δασικής έκτασης (πεύκα και πουρνάρια) έχουν καεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου στον κόλπο «Αράπης» στο βόρειο ακρωτήριο του Αγίου Όρους, απέναντι από τα Νέα Ρόδα. Το μέτωπο της φωτιάς, το οποίο ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουνίου, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (13.6) σύμφωνα με την πυροσβεστική. Βρίσκεται, ωστόσο, σε απόσταση ασφαλείας από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χιλανδαρίου. Ρίψεις νερού ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου (13.6) και ελικόπτερο της πυροσβεστικής. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού και αναζωπυρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

21e3a411-9a57-4ee8-af85-7b96234a402c.jpeg

Μέχρι και το πρωί του Σαββάτου (13.6) υπάρχουν εστίες φωτιάς που δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσεγγίσουν οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής, ενώ το σημείο κρίνεται ιδιαίτερα δύσβατο. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει το σημείο και είναι ορατοί από τη Σιθωνία. Στο σημείο επιχειρούν 59 πυροσβέστες, 20 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν δύο μπουλντόζες και ένας εκφορτωτής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και εθελοντές πυροσβέστες.

«Υπάρχει ένα μέτωπο φωτιάς έκτασης 700-800 στρεμμάτων. Η ένταση της φωτιάς και της φλόγας έχει πέσει. Καίγεται δασική έκταση στο ακρωτήριο Αράπης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια Μονή προς το παρόν και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευή (12.6) στο ethnos.gr ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης. Η φωτιά καίει πεύκα και πουρνάρια και η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη, κάτι που κάνει το έργο των πυροσβεστών δύσκολο. Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες.



ethnos.gr
 
 
 










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael