Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ολοκληρώθηκε το φαινόμενο της δακτυλιοειδούς έκλειψης του Ηλίου -Μοναδικές εικόνες (βίντεο)Το φαινόμενο ξεκίνησε στις 7:48 κι ολοκληρώθηκε στις 9:11 το πρωί της Κυριακής
Ολοκληρώθηκε η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 8:00 κι ολοκληρώθηκε περίπου 10 λεπτά μετά τις 9:00 το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου. Η κάλυψη του ηλιακού δίσκου ήταν μεγαλύτερη στα νότια και στα ανατολικά της χώρας (περίπου 30% στη Ρόδο) και μικρότερη στα βόρεια και στα δυτικά (13% στην Κέρκυρα). Στην Αθήνα, η κάλυψη έφτασε περίπου το 11% επί της φαινόμενης ηλιακής επιφάνειας. Το φαινόμενο διήρκεσε μία ώρα και 23 λεπτά. Η μερική έκλειψη άρχισε στις 7:48, έφτασε στο μέγιστο στις 8:28 κι ολοκληρώθηκε στις 9:11.

Η έκλειψη αυτού του είδους συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον δίσκο του Ηλιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φωτεινός δακτύλιος γύρω από το σκοτεινιασμένο φεγγάρι. Το «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης θα αρχίσει στην κεντρική Αφρική και θα ταξιδέψει μέσω της Σαουδικής Αραβίας προς την Ινδία και τη νότια Κίνα, προτού τελειώσει κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Σημειώνεται, ότι στις 21 Ιουνίου θα υπάρχει Νέα Σελήνη και το φεγγάρι δεν θα είναι ορατό στον νυχτερινό ουρανό.

Η έκλειψη τώρα από διάφορα σημεία του κόσμου


ethnos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael