Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Την Κυριακή της Πεντηκοστής η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας επέστρεψε στον προαιώνιο τόπο διαμονή της (φωτο-βίντεο)


Την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Πεντηκοστής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιατίστης κ. Αθανασίου, πλαισιωμένο από τους ιερείς π. Δημήτριο και τον διάκονο Ιάκωβο.
Κατά τον Εσπερινό της Γονυκλισίας διαβάστηκαν οι ευχές από το Ιερό βήμα και άπαντες έκλειναν ευλαβικά το γόνυ συμμετέχοντας στο κλίμα κατάνυξης.
Από την Κυριακή του Θωμά μέχρι και την Πεντηκοστή, η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας της Ιεράς Μονής Μικροκάστρου ευλόγησε την Ενορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα. 

Λόγω όμως κορωνοιού η Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας δεν πήγε στα σπίτια και οι πιστοί είχαν την δυνατότητα να προσεύχονται μόνο στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.

Την Κυριακή της πεντηκοστής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι χριστιανοί την συνόδευσαν με ΙΧ αυτοκίνητα, για να την μεταφέρουν και πάλι που ανήκει.

Το έθιμο αυτό, της επίσκεψης της Αγίας Εικόνας στα σπίτια των πιστών, είναι παμπάλαιο και κανείς δεν θυμάται από πότε έχει ξεκινήσει.

Φέτος όμως για πρώτη φορά η εικόνα μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, αφού πρώτα σταμάτησε στην είσοδο της πόλης (Άγιο Αθανάσιο) για προσκύνημα των πιστών.
Στην είσοδο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου περίμεναν η  Γερόντισσα Θεολογία, Καθηγουμένη Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, μοναχές της μονής και πιστοί.

Αφού τοποθετήθηκε εψάλει παράκληση στην Παναγία Ελεούσα παρουσία του Μητροπολίτου Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael