Τελευταια Νεα

6/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση για το νέο (3ο στη σειρά) έκτακτο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας


Συνάδελφοι, ες
Τη στιγμή που επιταχύνεται η απολιγνιτοποίηση που θα έχει συνέπεια την εκτόξευση της ανεργίας, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων στο κλάδο της ενέργειας, την ενεργειακή φτώχεια και εξάρ-τηση, τη στιγμή που η καπιταλιστική οικονομία έχει μπει σε ύφεση και ετοιμάζεται συνέχεια στην επίθε-ση στα δικαιώματα των εργαζομένων με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε πλήρη ισχύ, που το σύστημα υγείας έχει τα χάλια του και δεν έγινε τίποτα κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που λέγεται Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προχωράει σε νέο έκτακτο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο.
Όπως και να αιτιολογήσουν την πράξη τους αυτή, οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν μπορούν να κρύψουν ότι το Συνέδριο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εργαζόμενων της Εορδαίας. Αν ήταν έτσι θα βλέπαμε το Εργατικό Κέντρο μπροστά στην οργάνωση των αγώνων των εργαζόμενων ενάντια στα σχέδια για την απολιγνιτοποίηση, μπροστά στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού για ένα σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, να παλεύει την ασυδοσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς που προκάλεσαν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αντί γι’ αυτό ο μόνος απολογισμός που έχει να κάνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι ότι εξασφάλισε την πολυπόθητη για τους εργοδότες εργασιακή ειρήνη και ότι πήρε μέρος στη διαμάχη κρά-τους και ΤΕΡΝΑ για το ποιος θα πληρώσει το κλείσιμο του εργοταξίου της μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
Η πλειοψηφία του ΕΚ Πτολεμαΐδας συζητάει με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης της ΝΔ το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων, αποκρύπτει τους λόγους και τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς. Όλα αυτά τα χρόνια βάζανε πλάτη για την διατήρηση του δουλεμπορίου των εργολα-βιών στην ΔΕΗ. Χρόνια τώρα πριν την πανδημία είχαν βάλει το ΕΚ σε καραντίνα και είχαν φέρει την πανδημία στα δικαιώματα των εργαζομένων υλοποιώντας αυτήν την αντεργατική πολιτική! Ναι η πλειοψηφία του ΕΚ Πτολεμαΐδας αποτελεί ιό για τους εργαζόμενους που πρέπει να αντιμετωπιστεί!
Το μόνο που τους νοιάζει είναι η διατήρηση των προνομίων ώστε να νομιμοποιούν με την υπο-γραφή τους, ότι αντεργατικό φέρνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων υπέρ των εργοδοτών με το αζημίωτο. Έτσι τρέχουν να προλάβουν την αποχώρηση εκατοντάδων εργαζόμενων στη ΔΕΗ ώστε πριν συνταξιοδο-τηθούν να έχουν καταγραφεί σαν ψηφίσαντες μιας και όταν θα ολοκλήρωνε την θητεία του (σε 1,5 χρόνο) το απερχόμενο Δ.Σ και οι αντιπρόσωποι στη ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι θα ήταν συνταξιούχοι με αποτέλεσμα να χαθούν καρέκλες, συνδικαλιστικές άδειες και χρηματοδότηση.
Αυτή είναι η σαπίλα της συνδικαλιστικής μαφίας. Αποφασίζει Συνέδριο στο Δ.Σ της Τετάρτης 24ης Ιουνίου για την Τρίτη 30 Ιουνίου και Τετάρτη 1 Ιουλίου δηλαδή μέσα σε 5 μέρες (3 εργάσιμες) με ένα σώμα αντιπροσώπων που γνωρίζει μόνο ο πρόεδρος του Ε.Κ. καταστρατηγώντας και εκφυλίζοντας τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αλήθεια ας μας πει η πλειοψηφία του ΕΚ, εγκρίθηκε από το ΔΣ το σώμα των αντιπροσώπων των σωματείων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του ΕΚ; Τι γίνεται με τον οικονομικό απολογισμό του ΕΚ; τι ώρα που στο ΔΣ δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για τα παραπάνω. Είναι γνωστές οι διαδικασίες μαϊμού που ακολουθούν για να εκλέγουν συνέδρους φαντάσματα και να διαμορφώνουν σωματεία σφραγίδες.

Συνάδελφοι, ες

Είναι ευθύνη του κάθε τίμιου εργαζόμενου, του κάθε τίμιου συνδικαλιστή που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να συσπειρωθεί με τις ταξικές δυνά-μεις ώστε να πετάξουμε αυτή τη γραφειοκρατική σαπίλα που έχει στρογγυλοκαθίσει στο Εργατικό Κέ-ντρο Πτολεμαΐδας και το έχει μετατρέψει από το σπίτι των εργατών σε σπίτι των εργολάβων και της ερ-γοδοσίας. Να πάρει ανάσα το κίνημα, να γίνει το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, τα συνδικάτα, κάστρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας μπροστά στην νέα επέλαση που ετοιμάζουν τον κράτος και τα αφε-ντικά, ενάντια στα σχέδια της απολιγνιτοποίησης, για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους. Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και μάθετε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν!