Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας για την τέλεση Θείων Λειτουργιών και την προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς


Αγαπητοί μας Ενορίτες,


Μετά την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από αύριο Κυριακή 17 Μαΐου 2020, οι Ιεροί Ναοί των Ενοριών θα είναι ανοικτοί, για την προσέλευση των πιστών χριστιανών, κατά τις ώρες της θείας λατρείας και των διαφόρων ακολουθιών.


Αύριο, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στην Ενορία μας τέλεσε δύο Θείες Λειτουργίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.


Στις 7.00 το πρωί η ακολουθία του αναστασίμου όρθρου, και στη συνέχεια αυτού θα τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία, μέχρι τις 10.00 π.μ. Η δεύτερη Θεία Λειτουργία τελεστηκε από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.


Να διατηρείτε τις κανονικές αποστάσεις,

Να εισέρχεσθε με ευλάβεια και ησυχία εντός του Ιερού Ναού,

Να κάθεστε στις υποδεικνυόμενες και σημειωμένες θέσεις,

Να μη μετακινείστε άσκοπα εντός του Ιερού Ναού,

Κατά την Θεία μετάληψη και τη διανομή του αντιδώρου να διατηρείτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις,


Να εξέρχεσθε από την παράπλευρη πόρτα (νότια) του Ιερού Ναού,

Εάν προσέλθουν πολλοί πιστοί και συμπληρωθεί ο χώρος του Ιερού Ναού, μπορείτε να στέκεσθε στον προαύλιο χώρο του Ναού, παρακολουθώντας από τα μεγάφωνα τη Θεία Λειτουργία ή τις ακολουθίες, τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις.



Όλοι μας να αυξήσουμε την πίστη προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό και τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και να μη φοβούμαστε ούτε ιούς, ούτε μεταδόσεις ασθενειών, ούτε ασθένειες, ούτε θάνατο, ούτε τίποτα. Εμείς θα κάνουμε τα ανθρώπινα, θα πάρουμε τις προφυλάξεις, αλλά Άλλος είναι Εκείνος ο Οποίος μας προστατεύει αληθινά. Ο Αληθινός Θεός μας!


Λέει ο Απόστολος των εθνών Παύλος: «Εἰ ὁ Θεός ὑπέρ ἡμῶν, τίς καθ’ ἡμῶν;» Εάν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας και να μας κάνει κάποιο κακό;

Εάν, λοιπόν, πιστεύουμε στον αληθινό Θεό, να μη φοβούμαστε τίποτα. Εάν δεν πιστεύουμε, τότε ας βρούμε κάτι άλλο για να μας προφυλάξει.


Η Ορθόδοξη πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό είναι δοκιμασμένη μέσα σε όλους τους αιώνες, και ειδικά τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια. Η εμπειρία των εκατομμυρίων Αγίων και όλων των πιστών χριστιανών, όλων αυτών των χρόνων, υπεραρκεί για να πεισθούμε και να στηριχθούμε στη ζωή μας, και να μη φοβούμαστε τίποτα!


Εκ της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael