Η Εκκλησία της Κρήτης ακύρωσε τον αφορισμό Μητσοτάκη παρουσία όλης της οικογένειας - Σιάτιστα - Siatista-Info.com

Η Εκκλησία της Κρήτης ακύρωσε τον αφορισμό Μητσοτάκη παρουσία όλης της οικογένειας

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
 
Η Εκκλησία της Κρήτης ακύρωσε σήμερα στην πράξη τον αφορισμό του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη από τον μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πράξη του Αμβροσίου δεν παραμένει επαίσχυντη και καταδικαστέα εσαεί.
Ο αφορισμός όμως, όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας, μπορεί να ακυρωθεί μόνο από τον Επίσκοπο που διάβασε την  εν λόγω Πράξη, αναφέρει το vimaorthodoxias.gr.


Σήμερα Σάββατο (23-5-2020), στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του πρωθυπουργού, ο οποίος παρέστη κανονικά, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. 

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προέστη και της Θείας Λειτουργίας, παρουσία και του Θεοφιλ. Επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού. 
Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και προσκύνησε στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο, Επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό. 

fanarion.blogspot.com

vimaorthodoxias.gr