Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τηγανιά με κοτόπουλο και χυμούς εσπεριδοειδών

Ελαφρύ πιάτο που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι ευπρόσδεκτο ακόμη και από όσους προσέχουν θερμίδες και λιπαρά. Οι υπόλοιποι θα το συνοδεύσουν με τηγανητές πατάτες ή ένα πιλάφι με λαχανικά, που του ταιριάζουν τέλεια.


Υλικά (για 2-3 μερίδες)
700 γρ. φιλέτo από στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
2 κ.σ. ξίδι (30 ml)
4 κ.σ. ελαιόλαδο (60 ml)
2 κ.σ. κρασί (30 ml)
Θυμάρι ή ρίγανη, κατά βούληση
1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια μεγέθους μεγάλου λουκουμιού και το βάζουμε σε μπολ με νερό, που να το καλύπτει, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει και το ξίδι. Αφήνουμε να μείνει μέχρι να στύψουμε τα εσπεριδοειδή και να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το ξεπλένουμε καλά και το αλατίζουμε. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (τη 1 κ.σ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Πριν αρχίσει να καπνίζει, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζουμε να αλλάξουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ½ φλ. (125 ml) νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το νερό του. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό και όταν το πιει κι αυτό προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Το κοτόπουλο τώρα αρχίζει να παίρνει χρώμα και το γυρνάμε να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Διαλύουμε τη μουστάρδα (αν τη χρησιμοποιήσουμε) στον χυμό των εσπεριδοειδών και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και αφήνουμε το κοτόπουλο να τραβήξει τα υγρά του και να μείνει με μια πηχτή γλυκόξινη σάλτσα.

Παρατηρήσεις:
– Το φαγητό μπορεί να γίνει και με παϊδάκια κοτόπουλου (με την πέτσα) ή με φιλέτο από μπούτι, αλλά θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.
– Για να κόψουμε εύκολα το στήθος σε μικρούς κύβους το αφήνουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
– Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά της επιλογής μας (κύμινο, κοκκινοπίπερο  κ.λπ.).




Γευσιγνώστης






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael