Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Κοζάνης Παύλος: «Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, αγιότερο και ιερότερο πνευματικό γεγονός» (βίντεο)



Πανηγύρια θα είχαμε από τους βλάσφημους και άθεους αν υπήρχε κρούσμα σε ένα ναό

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στην αγρυπνία της απόδοσης του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης μίλησε για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας στην χώρα μας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι η εκκλησία διώκεται εδώ και χρόνια, αλλά συνεχίζει εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο των ναών.

Η χώρα μας είναι ισοπληθυσμιακή με την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία , το Βέλγιο, οι οποίοι είχαν εκατοντάδες νεκρούς από την επάρατο επιδημία και εμείς κάποιες δεκάδες, ανέφερε. Και όπως είπε ο κ. Τσιόδρας οι περισσότεροι ήταν υπηερήλικες με υπαρκτά νοσήματα, σημείωσε. «Γιατί ;Γιατί οι προσευχές του λαού του Θεού και χιλιάδες ακόμα έστω κεκλεισμένων των ναών ,των μονών, οι αγρυπνίες, οι λειτουργίες , οι παρακλήσεις του Αγίου Όρους αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν την φιλανθρωπία του Θεού».

Κάποιοι ζουν στο δικό τους κόσμο, στον κόσμο της απιστίας στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης, και του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, υπογράμμισε .Δεν το εύχομαι αλλά «αν δεν επιστραφούν και να ιανθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους στο έγκλημα που διέπραξαν να κλείσουν τους ναούς. Λένε κάποιοι Και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα , χρειάζεται υπευθυνότητα γιατί αν είχαμε ένα κρούσμα στο ναό θα σειόταν το σύμπαν. Πανηγύρια θα είχαμε στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα από τους βλάσφημους και άθεους και απορρίπτοντας το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Μα δεν κοινωνάμε ψωμί και κρασί, αλλά το σώμα και αίμα .Ποτέ δεν είχαμε μετάδοση 2.000 χρόνια μετάδοση λοιμώδους ασθένειας ..Και όσοι έχουμε μεγάλη ηλικία θυμόμαστε και με το AIDS¨» .

Για την αντιμετώπιση του ιού λέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της θείας κοινωνίας. «Το κέντρο της ζωής της εκκλησίας δεν είναι οι κληρικοί ούτε οι λαϊκοί , είναι ο Τριαδικός Θεός, το σώμα και αίμα του .Το κέντρο του αποκεκαλυμμένου Τριαδικού Θεού είναι το Άγιον Ποτήριον» .

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο και αγιότερο στο ιερότερο πνευματικό γεγονός .Έτσι τους έβαλε ο διάβολος. Δεν κέρδισαν τίποτα. Ωδινεν όρος και έτεκε μυν. Ο κόσμος έτρεξε στις εκκλησίες να κοινωνήσει παντού στα Σέρβια, το Βελεβεντό , ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι και άφησαν όλους αυτούς πίσω που κάνουν τους προοδευτικούς , οι ακοινώνητοι. Όποιος δεν έχει μέσα του το Θεό δεν επικοινωνεί με τον άνθρωπο, ενώ αυτός που έχει το Θεό θέλει να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους. Ακοινώνητοι, υποδουλωμένοι μέσα στις ιδεοληψίες τους .Δυο ομάδες ανθρώπων ασχολούνται με το Θεό, αυτοί που τον αγαπούν και οι άλλοι που τον τρέμουν και τον βλασφημούν λέει ο Βίκτωρ Ουγκώ.

Ο θεός ως τι ανέστη; Ως Θεός, ως άνθρωπος, ως θεάνθρωπος; Τι σημαίνει αυτό; Πήρε την ανθρώπινη σάρκα και την θέωσε και την ανέβασε στον θρόνο της μεγαλοσύνης του θεού και μας περιμένει.
Μόνο εμείς οι ορθόδοξοι είπε χαρακτηριστικά ζούμε ανάλογα όχι ο Πάπας τόνισε απορώντας για τη συνεχή αναφορά του μέσα στην πανδημία . «Δεν μπορώ να μην τα πω. Σαν να μην έχουμε οικουμενικό Πατριάρχη. Δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες να προβάλουν γιόγκα , διαλογισμό, όλε τις μαγγανείες των γκουρού, των Θιβέτ και ψυχιάτρους .Ξέρει η γιαγιά και ο παππούς στη Δαμασκηνιά τον ψυχίατρο; Τον παπά ήθελαν, την καμπάνα να ακούσουν , ένα Κύριε Ελέησον να ευφρανθεί η καρδιά τους όχι τον ψυχίατρο. Εμείς τους περιμένουμε».

Η εκκλησία δεν είναι σήμερα σε διωγμό , συνέχισε .2.000 χρόνια η εκκλησία είναι σε διωγμό ήταν , δεν έχουμε διωγμό αίματος, αλλά συνειδήσεων, ύβρεων. Δεν πειράζει ,εσείς μείνετε κοντά και διδάξτε τα παιδιά σας και όπου μπορείτε να μεταφέρεται το λόγο του Θεού. Χριστός Ανέστη.



Ιωάννα Παπαδημητρίου  - prlogos.gr







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael