Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άλμα 3,3% για το αργό!


Ισχυρά κέρδη σημείωσε το πετρέλαιο σήμερα καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν ότι η συμφωνία του μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών για τον περιορισμό της παραγωγής φέρνει αποτελέσματα και απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την παγκόσμια αγορά.

Η πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) για την περικοπή 9,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα από την παραγωγή σε συνδυασμό με την πτώση της σχιστολιθικής παραγωγής από τις ΗΠΑ διαμορφώνει ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για το πετρέλαιο, σημειώνουν οι αναλυτές.

Μεταξύ των σημαδιών για την υποχώρηση της παραγωγής στις ΗΠΑ, η εταιρεία Baker Hughes την Παρασκευή ανακοίνωσε την 10η διαδοχική εβδομαδιαία υποχώρηση στον αριθμό των αμερικανικών εξεδρών άντλησης πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,10 δολ. ή 3,3% σκαρφαλώνοντας στα 34,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουλίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 64 cents ή 1,8% και έκλεισε στα 36,17 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, επίσης υποστήριξαν το κλίμα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Ο Novak δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά αναμένεται να ισορροπήσει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.capital.gr
Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael