Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λουκέτο και απολύσεις σε λιγνιτικές μονάδες: Ο Χατζηδάκης μετά το «ας βρουν κάτι άλλο» του Μητσοτάκη τάζει 1,5 δισ. ευρώ


«Ας βρουν να κάνουν κάτι άλλο» είπε προ ημερών κυνικά ο πρωθυπουργός για τους εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, μιλώντας σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild. 

Έσπευσε δε να διαφημίσει την πολιτική των λουκέτων επί γερμανικού εδάφους λέγοντας ότι η επιλογή της κυβέρνησής του θα βοηθήσει τις γερμανικές εταιρείες ενέργειας!

Σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έταξε... «μπόνους» για τις λιγνιτικές περιοχές (Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη) ύψους τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 1,5 δισ., με βάση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Ταμείο Ανάκαμψης», που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. 

Ο υπουργός που προωθεί το "έργο" του λουκέτου,  τονίζει ότι «η πρόταση της Κομισιόν για το πανευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει απλώς στην Ελλάδα ένα νέο ΕΣΠΑ» αλλά «φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής τις περιβαλλοντικές δράσεις (ΑΠΕ, ενεργειακή εξοικονόμηση, πράσινες μεταφορές). Παράλληλα, αυξάνει εντυπωσιακά τον προϋπολογισμό για την απολιγνιτοποίηση. Με τις νέες προτάσεις οι λιγνιτικές περιοχές έχουν πολύ περισσότερους διαθέσιμους πόρους, οι οποίοι συνδυαζόμενοι με τα φορολογικά κίνητρα, τις δράσεις της ΔΕΗ, του Πράσινου Ταμείου κλπ. μπορούν να εξασφαλίσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή στις περιοχές αυτές».

Πέρα όμως από τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις αμφίβολων εκατομμυρίων που υποτίθεται ότι θα καταλήξουν στις τοπικές κοινωνίες και όχι σε... ημέτερους, λίγοι πείθονται για τις "καλές προθέσεις" της κυβέρνησης στις πληττόμενες περιοχές που νιώθουν όλο και πιο κοντά την ανασφάλεια και την ανεργία. 


documentonews.grTop Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael