Κομμωτήρια για... στρατιωτάκια: Χωρίς καφέ, κινητά, περιοδικά - Τα νέα δεδομένα

Νέα ήθη φέρνει ο κορονοϊός και η βόλτα στο κομμωτήριο δεν θα είναι -προς το παρόν- βόλτα... αναψυχής
Ραντεβού, αυστηρά μέτρα προστασίας, λιγότερες παροχές υπηρεσιών και... λήξη απόλαυσης. Τα κομμωτήρια όπως ήταν προ κορονοϊού, ξεχάστε τα. Ούτε καφεδάκι, ούτε ξεφύλλισμα περιοδικών, ούτε το κινητό πάνω στον πάγκο, ούτε ιδιαίτερη περιποίηση. Τα απολύτως απαραίτητα και με μεγάλη προσοχή.
Στα κέντρα αισθητικής αλλά και στα κομμωτήρια, που ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν καφέ ή κάποιο αφέψημα στους πελάτες όπως γινόταν στην προ κορονοϊού εποχή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αφαίρεσης της μάσκας από την πλευρά του πελάτη. Εξάλλου, και ο πελάτης θα πρέπει να προσέχει πώς προσέρχεται στο κατάστημα. Ειδικότερα οι πελάτες που θα επισκέπτονται κομμωτήρια αλλά και κέντρα αισθητικής δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακούλες από άλλα καταστήματα, παρά μόνο την τσάντα τους με τα απαραίτητα.
Σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες που εκδίδονται από τον κλάδο, θα πραγματοποιούνται μόνο προγραμματισμένα ραντεβού. Ολοι οι πελάτες θα εισέρχονται στο χώρο φορώντας τις μάσκες που θα φέρουν οι ίδιοι και θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένη θέση που θα έχει οριστεί από τους ιδιοκτήτες τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Ο ιδιοκτήτης κομμωτηρίου Κωνσταντίνος Τσουμάκης, μίλησε για την νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργεί ο κορονοϊός, ενώ τόνισε ότι στο κατάστημά του, αλλά και σε άλλα κομμωτήρια, θα τοποθετηθούν plexiglass ανάμεσα στις θέσεις των πελατών, οι οποίες μειώνονται κατά το ήμισυ. 


ethnos.gr