Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιατιστινός που ζεί στη Φλωρεντία της Ιταλίας: "Οι πόρτες των ναών είναι ανοιχτές διάπλατα" (φωτο)




Αυτές τις ημέρες μιλώντας με τους γονείς μου, συγγενικά πρόσωπα, αλλά και φίλους ακούω πως η Εκκλησία και συγκεκριμένα οι ενορίες, υποβάλλονται σε συνεχείς ελέγχους από την αστυνομία.

Στην Ιταλία που ζω και συγκεκριμένα στην πόλη της Φλωρεντίας, όπου τα κρούσματα είναι ελάχιστα οι εκκλησίες δεν έπαψαν να είναι ανοιχτές. Με βάση τις διατάξεις  του Υπουργείου εσωτερικών και ποιο συγκεκριμένα «Protocollo 003795 02/04/2020 – esigenze determinate dall’esercizio del diritto alla libertà di culto in relazione alle celebrazioni religiose» (Ανάγκες για τον καθορισμό άσκησης του δικαιώματος ελεύθερης λατρείας σε σχέση με τις θρησκευτικές ακολουθίες.) Οι ενορίες έχουν δυνατότητα να παραμένουν ανοιχτές, κάποιες ώρες, για την προσωπική προσευχή των πιστών. Ως αναφορά την παρουσία τους στις λατρευτικές ακολουθίες, αυτή δεν επιτρέπεται, προς αποφυγή συνωστισμού.



Το Ελληνικό κράτος και η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα μπορούσαν να αποφασίσουν, κοινή συνεννόηση, κάτι παρόμοιο για τις ανάγκες των πιστών που ξεπερνά το 90% του πληθυσμού του κράτους μας, έτσι ώστε να μπορούν αυτές τις Άγιες μέρες του Θείου Πάθους και της Αναστάσεως να έχουν και αυτοί το δικαίωμα για  ένα τουλάχιστον λεπτό να προσευχηθούν εκεί που έμαθαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, στον Οίκο του Θεού.
 

Θα μου πείτε όπως και το νέο viral, κάνε το σπίτι σου Εκκλησία! Σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία, αλλά «ουκ επ’αρτο μόνω ζήσεται άνθρωπος».
Έτσι λοιπόν όπως ο καθένας μας μπαίνει στην «ουρά» να πάρει τα φάρμακά του στο φαρμακείο, στο σούπερ μάρκετ για τα είδη διατροφής (είναι Πάσχα σοκολατένια αυγά λαγουδάκια, παπάκια κτλ), δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο για να πάει στον Εσταυρωμένο Κύριο, στον Επιτάφιο να εναποθέσει το λουλουδάκι του, ή το βράδυ της  Αναστάσεως για να ακούσει το  «Χριστός Ανέστη» έστω και από τα μεγάφωνα; Εύχομαι λοιπόν, όλο αυτόν τον ζήλο που επιδεικνύουν οι αρχές μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας , και  αναφέρομαι ιδιαιτέρως στην πατρίδα μου, την Σιάτιστα, να παραμείνει ο ίδιος και μετά την λήξη της,  γιατί πολύ φοβάμαι ο ζήλος αυτός έχει στόχο την Εκκλησία και τους πιστούς.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Μπατσής Ιωάννης.


ΥΓ. Οι πόρτες των ναών ανοιχτές διάπλατα 









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael