Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανανεωτικό πνεύμα στο νέο κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης της ΝΔ – Για την ιστορία πλέον…θα τη θυμόμαστε ως ΝΟΔΕ Κοζάνης

 – Στο παρόν και για το μέλλον για την προσφωνούμε ως ΔΕΕΠ Κοζάνης


Κατά τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις 24.1.2020 & 23.2.2020, εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος. Εξαιτίας όμως της συγκυρίας, από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, δεν κατέστη δυνατή η ευρύτερη δημοσιοποίησή του, με το ανανεωτικό πνεύμα και τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των Περιφερειακών Οργάνων και στην διακριτή αξιοποίηση των μελών και στελεχών του Κόμματος. Έτσι -μεταξύ των άλλων- η μέχρι πρότινος γνωστή ως Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) μετονομάστηκε σε ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Δ.Ε.Ε.Π.), οπότε για την περιοχή μας, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝ… ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ… ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΜΕ ΩΣ Δ.Ε.Ε.Π. ΚΟΖΑΝΗΣ.

F:\ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΔΕ ΣΕ ΔΕΕΠ.



Πέραν της αλλαγής αυτής, ο νέος Κανονισμός έλαβε υπόψη τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που είχαν εντοπιστεί κατά το προηγούμενο διάστημα, επιχειρώντας την επίλυσή τους με σαφήνεια και καθαρότητα. Συνοπτικά και ως αξιοσημείωτα, αναφέρονται τα εξής:
§ Ανάδειξη των περιφερειακών Οργανώσεων μέσα από ένα σαφές οργανόγραμμα, σε περιβάλλον πιο ελεύθερης και εξωστρεφούς δράσης, με σύγχρονο πνεύμα και διεκδικώντας την ουσιαστική τους υπόσταση, εντός των τοπικών κοινωνιών.
§ Κατάργηση μιας σειράς περιττών και γραφειοκρατικών -κατά βάση- διαδικασιών εγκρίσεων.
§ Άμεση εκλογή Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) και ΔΗΜ.Τ.Ο., από τα μέλη του Κόμματος.
§ Διετής θητεία για τους Προέδρους, αρχής γενομένης από τις εσωκομματικές εκλογές του 2018.
§ Αποσαφήνιση δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και ευθυνών για τα μέλη και τα στελέχη των Οργανώσεων, με διαφάνεια και μέσα από ετήσιους προγραμματισμούς και λογοδοσίες.
§ Διεύρυνση του ασυμβίβαστου για τις κομματικές θέσεις. Ασυμβίβαστο θα έχουν πλέον εκτός από (α) τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, (β) τα μονοπρόσωπα Όργανα των Ο.Τ.Α. Α' & Β' βαθμού, (γ) οι εν ενεργεία εκπρόσωποι της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., (δ) οι αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι Πολιτικών Γραφείων, (ε) οι υπάλληλοι των Κεντρικών Γραφείων του Κόμματος, (στ) οι Υποψήφιοι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και (ζ) οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι, εάν δεν έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους, τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις αντίστοιχες εκλογές.
§ Κατάργηση των Περιφερειακών Οργανώσεων, λόγω επικαλύψεων και σύγχυσης αρμοδιοτήτων.

Τέλος, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -για μια ακόμη φορά- παραμένει συνεπής σε θέσεις και αρχές, με προσήλωση στην κατεύθυνση ότι οι κάθε λογής μεταβολές έχουν νόημα, όταν διέπονται από διαφάνεια και εξωστρέφεια, δίνοντας συγχρόνως απαντήσεις στις ακόλουθες -ενδεικτικά- απαιτήσεις:
- Να γίνει πράξη, η αποτελεσματική και ουσιαστική αποκέντρωση στα Όργανα, στην προκειμένη δε περίπτωση, της Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος.
- Να γίνει πράξη, η πάνδημη θέληση για μια -πραγματικά και συνολικά- καλύτερη Ελλάδα! 



Ο Πρόεδρος
της Οργάνωσης Εκλογικής Περιφέρειας (Ο.Ε.Π.) Κοζάνης


Παντελής Καρακασίδης 



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael