Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα ωραιότερα Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα

12 έθιμα για το Πάσχα που υπάρχουν μόνο στη χώρα μας και αξίζει να τα ανακαλύψεις!

 

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από τα ωραιότερα και πρωτότυπα έθιμα, από όλη την Ελλάδα. Γιατί καλό το αρνάκι και τα αυγουλάκια, αλλά δε μπορείς να φανταστείς τι άλλο συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε διάφορες γωνιές της χώρας μας.

Λεωνίδιο

Με το που ακούγεται το πρώτο «Χριστός Ανέστη» πάνω από 500 πολύχρωμα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό και τον κατακλύζουν. Πρόκειται για ένα μοναδικό, φαντασμαγορικό αναστάσιμο έθιμο, που δεν γίνεται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Η πρωτεύουσα της Τσακωνίας αποτελεί ένα προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του τις ημέρες του Πάσχα.

Χίος


Την άνοιξη το νησί «φοράει» τα γιορτινά του και ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Ο ρουκετοπόλεμος είναι ένα έθιμο που τηρείται κάθε Πάσχα στο Βροντάδο της Χίου. Οι δύο “αντίπαλες” ενορίες, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερειθιανής, εκτοξεύουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο το καμπαναριό της αντίπαλης εκκλησίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ακόμα κρατάει αυτός ο ιδιότυπος «πόλεμος» μεταξύ των ενοριών....


η συνέχεια Εδω



https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael