Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το σεισμό στη Δ. Μακεδονία, σύμφωνα με καθηγητή του ΑΠΘ

«Τοπικού χαρακτήρα» εκτιμά ότι ήταν ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε  το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στη Δυτική Μακεδονία, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Βασίλης Καρακώστας.


Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισήμανε ότι «ο σεισμός αυτός έγινε σε μια περιοχή που δίνει παρόμοιου μεγέθους σεισμούς, όχι πολύ συχνά» ενώ διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιος μετασεισμός.
«Νομίζω ότι με βάση αυτό το σεισμό και μόνο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε κάποια στοιχεία που να μας κάνουν να φοβόμαστε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ώρες για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποια μετασεισμική εξέλιξη. Αυτό θα μας βοηθήσει ενδεχομένως να κάνουμε μια καλύτερη εκτίμηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.
Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βέροια, τη Νάουσα, την Κοζάνη και την Έδεσσα ενώ αρκετά τηλεφωνήματα δέχτηκε το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με το εργαστήριο, επρόκειτο για επιφανειακό φαινόμενο καθώς το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε σε βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων.

real.gr