Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σχεδιάζουν άνοιγμα συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας για να έρθουν εργάτες γης


Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει λύση στην τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζευτεί η παραγωγή και να γίνουν αγροτικές εργασίες. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ανάλογα αιτήματα υπάρχουν από Κρήτη, Πελοπόννησο και αλλού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης θα τηρούνται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι εργάτες θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κοροναϊό. Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.

Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα κατά πληροφορίες συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν.


tvxs.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael