Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ Αθανάσιος στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων στον Άγιο Νικόλαο (φωτο)



Την Τετάρτη το πρωί, 1 Απριλίου 2020, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλησαν οι ακολουθίες του όρθρου, των ωρών, ο εσπερινός του Μεγάλου κανόνα και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος μαζί με τους Ιερείς της Ενορίας, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Βασίλειο και Νέστορα και τον Διάκονο Αριστείδη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την ακολουθία του αγιασμού, επί τη πρώτη του μηνός Απριλίου. Ο Αγιασμός βρίσκεται στον χώρο του Ναού και οι πιστοί μπορούν να τον παίρνουν για τον αγιασμό των σπιτιών τους, για την υγεία τους και την θεία βοήθειά τους. Ο Αγιασμός είναι η παρουσία της μεγάλης Χάριτος και ευλογίας του Θεού στην δημιουργία διά του ύδατος.  

Ο Ιερός Ναός, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ήταν άδειος από πιστούς, με την παρουσία μόνο των ιεροψαλτών, του νεωκόρου και δύο Επιτρόπων. Οι πιστοί της Ενορίας και οι πολλοί ακροατές του ραδιοφώνου και του διαδικτύου, μπορούσαν να παρακολουθούν τις ακολουθίες από τα σπίτια τους. Είναι και αυτό μία μεγάλη ευλογία του Θεού, κατά τις δύσκολες αυτές ημέρες που ζούμε.

Πολλοί είναι εκείνοι που θλίβονται και πονούν, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  Όταν, όμως, κάποιος επιθυμεί να βρίσκεται στο Ναό του Θεού αλλά δεν του το επιτρέπουν οι συνθήκες, αυτό το γνωρίζει ο Θεός, και του το καταλογίζει ως παρουσία στο Ναό. Να προσευχόμαστε, λοιπόν, όσο μπορούμε περισσότερο στον Άγιο Τριαδικό Θεό, να παρακαλούμε την Παναγία μας να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο, να εργαζόμαστε την έμπρακτη μετάνοια, να αλλοιώνουμε τα πάθη σε αρετές ώστε να τελειώσει αυτή η δύσκολη και έμπονη πνευματική δοκιμασία. Στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου ευρίσκεται, από την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Αγία και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, από την Ιερά Μονή Μικροκάστρου, την οποία μπορούν οι πιστοί να προσκυνούν και να προσεύχονται για λίγη ώρα μπροστά της, κατά τις ατομικές – προσωπικές προσευχές τους, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα.   










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael