Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κορονοϊός: 9 λάθη που κάνετε με τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

adiavaktmadil


Λόγω της πανδημίας κορονοϊού, τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη και πολλοί άνθρωποι επανεξετάζουν τρόπους καθαρισμού.


Ακόμα και όσοι δεν φοβούνται τα μικρόβια, λόγω της πανδημίας καθαρίζουν με τέτοια προϊόντα όλες τις επιφάνειες. Είναι όμως σωστή αυτή η τακτική;
Φυσικά, είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρά τα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε σε επαφή, εάν κάνετε όμως τα παρακάτω λάθη η προσπάθεια είναι μάταιη.

1. Το χρησιμοποιείτε για περισσότερα από ένα πράγματα: Μπορεί να εξοικονομείτε χρήματα, αλλά δεν μπορείτε χρησιμοποιείτε δύο μαντηλάκια για να καθαρίσετε όλη την κουζίνα. Είναι λάθος επίσης με το μαντηλάκι που καθαρίζετε το καπάκι της λεκάνης, να καθαρίζετε και τη λαβή του ντουλαπιού στο μπάνιο. Ο λόγος είναι ότι έτσι διαδίδονται βρομιά και μικρόβια. Ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι δεν έχει επίσης τη δύναμη να καθαρίσει αποτελεσματικά αρκετές διαφορετικές επιφάνειες.
madiladiv

2. Δεν διαβάζετε τις ετικέτες: Στις ετικέτες των προϊόντων θα πληροφορηθείτε πόσο πρέπει να παραμείνει ένα προϊόν πάνω σε μια επιφάνεια για να εξουδετερώσει όλα τα μικρόβια. Σε πολλές περιπτώσεις, η επιφάνεια πρέπει να μείνει υγρή για τουλάχιστον 3-4 λεπτά για να σκοτώσει όλα τα μικρόβια σε μια επιφάνεια. Οι ετικέτες αποκαλύπτουν επίσης για ποιους τύπους μικροβίων είναι αποτελεσματικό κάθε προϊόν.

3. Τα πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας: Ακόμη και αν στις ετικέτες αναγράφεται ότι μπορείτε μετά τη χρήση να το πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας, κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται, καθώς τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια έχουν μεγαλύτερο πάχος και δεν διασπώνται τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι σωλήνες και να υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.

4. Καθαρίζετε την οθόνη του κινητού: Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, αποφεύγετε όμως τη χρήση τους στην οθόνη του κινητού, καθώς τα χημικά που περιέχουν μπορούν να διαβρώσουν το υλικό και να προκαλέσουν βλάβη.

5. Δεν τα αποθηκεύετε σωστά: Είναι σημαντικό να κλείνετε καλά τις συσκευασίες, ώστε τα μαντηλάκια να μην εκτίθενται στον αέρα, καθώς τα περισσότερα περιέχουν αλκοόλη, η οποία εξατμίζεται, καθιστώντας τα αναποτελεσματικά.

6. Τα χρησιμοποιείτε σε ξύλο: Τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μπορούν να καταστρέψουν τις ξύλινες επιφάνειες, επειδή οι πόροι του ξύλου απορροφούν το υγρό που περιέχει αλκοόλη και άλλες χημικές ουσίες.

7. Τα χρησιμοποιείτε σε βρόμικες επιφάνειες: Τα αντιβακτηριδιακά μαντήλια δεν προορίζονται για καθαρισμό, αλλά για απολύμανση. Όταν καθαρίζετε εμφανώς βρόμικες επιφάνειες με αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να εξαπλώνετε τη βρομιά. Πρώτα λοιπόν καθαρίστε τις επιφάνειες και μετά περάστε τις με τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

8. Τα χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης: Αν και σε πολλές συσκευασίες δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά την πάροδο δύο ετών από την αγορά τους. Αν δεν θυμάστε πότε τα αγοράσατε, μια ένδειξη είναι η μυρωδιά τους, η απώλεια της οποίας δείχνει ότι έχει αποδυναμωθεί και η απολυμαντική δράση τους.
madilaadiv

9. Καθαρίζετε παιχνίδια και δοχεία φαγητού ζώων: Να θυμάστε ότι τα απολυμαντικά προϊόντα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με παιδιά και ζώα, ειδικά με μωρά που μπορεί να τα βάλουν στο στόμα τους, καθώς περιέχουν επικίνδυνα χημικά. Ακόμη και όταν στεγνώσει μια επιφάνεια μετά τη χρήση απολυμαντικού, πρέπει να ξεπλυθεί καλά με νερό πριν την ακουμπήσουν παιδιά ή τα κατοικίδια σας.

Mε πληροφορίες από Reader's digest

apotis4stis5.com










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael