Όλη η γη με πάνω από 100.000 χάντρες και χρυσάνθεμα... στον Επιτάφιο της Μονής Παντελεήμονος Φόδελε (φωτο – βίντεο)Με μήνυμα ενότητας για τους ανθρώπους όλου του πλανήτη το φετινό δημιούργημα με πάνω από 100.000 χάντρες

Εντυπωσιακός είναι και φέτος ο Επιτάφιος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος του Φόδελε, φιλοξενώντας ολόκληρη τον πλανήτη φιλοτεχνημένο με πάνω από 100.000 χάντρες και χρυσάνθεμα.

Στην εποχή του κορονοιού ο Επιτάφιος φιλοξενεί όλες τις Ηπείρους του πλανήτη με το μήνυμα : "Είμαστε όλοι αδέλφια" . Ο περίτεχνος Επιτάφιος της Μονής έχει παράδοση καθώς είναι μοναδικός για το στολισμό του με χάντρες αλλά και τα μηνύματα της επικαιρότητας που στέλνει.


Φέτος ειδικά και λόγω των συνθηκών στολίστηκε από τον Ηγούμενος της Μονής π.Παντελεήμων και τους πατέρες της Μονής χωρίς τη συμμετοχή πιστών σε μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από 2,5 μήνες.

Στέλνοντας το μήνυμα του φετινού Επιταφίου ο π.Παντελεήμων ανέφερε:
Επιτάφιος Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Φόδελε 2020
"Όλου του κόσμου οι άνθρωποι παιδιά σου ...! 


Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους έξ´ ενός αίματος γι αυτό και όλοι οι άνθρωποι της Γης ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα είμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ μεταξύ μας , παιδιά του Ενός και μόνου Πλάστη και Δημιουργού. 

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αποδέκτες της κοινής κληρονομιάς του προπάτορα μας Αδάμ στην φθορά και τον θάνατο. Όλοι είμαστε το ίδιο ανήμποροι και απροστάτευτοι εξαιτίας αυτής της κληρονομιάς στο πόνο , στην πείνα , στην ασθένεια , στις φυσικές καταστροφές.

Ο Ποιητής και Πλάστης μας Σαρκώθηκε , Έπαθε , Σταυρώθηκε , Ετάφη και Αναστήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους την λύτρωση από αυτά τα δεινά και να μας φανερώσει το μυστήριο της Τριαδικότητας Του. 


Αυτή η φανέρωση-πρόσκληση είναι για ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ακόμα και για εκείνα που τον αγνοούν και όχι μόνο για τους Εβραίους που τον αρνήθηκαν ως Ξένο. 

Μας καλεί ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας και με Εκείνον σε μια Θεία Κοινωνία που θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του.

Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση ΑΔΕΡΦΙΑ....!"


maleviziotis.gr