Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κολοκύθια γεμιστά με κιμά σόγιας



Με λιγότερες από 300 θερμίδες ανά μερίδα.

Yλικά (για 3 μερίδες)
6 μεγάλα κολοκύθια
1.080 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
120 γρ. κιμά σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κ.γ. σκόνη κανέλας
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
400 ml χυμό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Αδειάζουμε με προσοχή τα κολοκύθια κρατώντας τα καπάκια. Δεν πετάμε το εσωτερικό γιατί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για άλλες χρήσεις (π.χ. ομελέτα).
Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε τον ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τον κιμά σόγιας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με τα μπαχαρικά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να «γυαλίσουν». Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο κιμάς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Γεμίζουμε τα κολοκύθια με τον κιμά σόγιας, κλείνουμε τα καπάκια και με πινέλο αλείφουμε τα κολοκύθια εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα γεμιστά σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.



Γευσιγνώστης





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael