Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έβρος: «Τόσο καιρό δεν μας ακούγατε» λένε οι κάτοικοι... (φωτο)


«Εκρηκτική» παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τουλάχιστον 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων από την πλευρά της Τουρκίας και ορισμένους εξ’ αυτών να αρχίζουν να περπατούν στο μήκος των συνόρων για να βρουν κάποια δίοδο στη χώρα μας.

Τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNN Greece στον Έβρο, Κώστας Πλιάκος, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

«Η ένταση συνεχίστηκε σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ακούγονταν συνεχώς φωνές, ήχοι από βομβίδες κρότου – λάμψης και σημειώνονταν επεισόδια» τονίζει ο ανταποκριτής του CNN Greece, που παράλληλα αποκαλύπτει το παράπονο των κατοίκων των χωριών λίγο έξω από τις Καστανιές:

«Σε μια κουβέντα που κάναμε εδώ με κατοίκους της περιοχής σε χωριά λίγο πιο έξω από τις Καστανιές, το παράπονό τους είναι ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν συνεχώς διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών, είτε από το ποτάμι είτε από τα χερσαία σύνορα. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρναν και πηδούσαν ή έκοβαν το φράχτη και περνούσαν».

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου, ωστόσο δήλωσε πως ήθελε να επιστρέψει αμέσως στην εργασία του.

«Είδαμε οχήματα της αστυνομίας με σπασμένα παρμπρίζ, πιθανότατα από πέτρες» λέει ο Κώστας Πλιάκος, και συμπληρώνει:....


η συνέχεια ΕΔΩ










Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael