Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα με υλικά από το σπίτι (βίντεο)


Αν δεν βρίσκετε στα φαρμακεία μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις δικές σας

Τεράστιες ελλείψεις, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, παρατηρούνται σε χειρουργικές μάσκες λόγω του κοροναϊου.

Από την Κίνα και τη Νότια Κορέα έως και την Ελλάδα, οι πολίτες ψάχνουν εναγωνίως να βρουν και να αγοράσουν χειρουργικές μάσκες προκειμένου να προφυλαχθούν από τον ιό. Ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν πιάνουν τόπο, καθώς οι μάσκες έχουν εξαντληθεί.

Οι εταιρείες και τα φαρμακεία, λόγω της έλλειψης που υπάρχει, αναγκάζονται να προμηθεύουν κατά προτεραιότητα, γιατρούς, κλινικές και μεγάλα κέντρα αποκατάστασης.

Έτσι στρώνεται το έδαφος για φαινόμενα αισχροκέρδειας. Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σύμφωνα με το pagenews.gr υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα κουτί μάσκες πωλείται πλέον στην τριπλάσια ή και τετραπλάσια τιμή σε σύγκριση με προηγουμένως.

Μετά τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε χειρουργικές μάσκες λόγω του κοροναϊού, το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το Νοσοκομείο Shenzhen δημιούργησαν βίντεο δύο λεπτών που εξηγεί με απλό τρόπο πως μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδιες μάσκες.

Οι μάσκες μπορούν να κατασκευαστούν στο σπίτι, με απλά υλικά που έχει ο καθένας.

Αυτά περιλαμβάνουν χαρτί κουζίνας, χαρτομάντιλα, λαστιχάκια, τρυπητήρι χαρτιού, κλιπ, χαρτοταινία μήκους 5 εκατοστών, ψαλίδι, σύρμα, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα πλαστικό φάκελο.

Οι χειροποίητες μάσκες, σύμφωνα με τους δημιουργούς, πετυχαίνουν στο 90% το φιλτράρισμα που κάνουν και οι κανονικές χειρουργικές μάσκες.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το πως θα κατασκευάσετε μόνοι σας τις μάσκες.

Δείτε το βίντεο:



e-daily.gr







Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael