Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κορονοϊός και ιός αισχροκέρδειας: Πού χτύπησαν κόκκινο οι τιμές

 

Για άλλη μια φορά σε περίοδο κρίσης φαινόμενα αισχροκέρδειας χτύπησαν την αγορά, αυτή τη φορά με αφορμή την επιδημία με τον κορονοϊό: Ανατιμήσεις σε μάσκες, αντισηπτικά και αναλώσιμα είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα σε προϊόντα που οι τιμές χτύπησαν κόκκινο τις τελευταίες ημέρες.

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας χτύπησαν την ελληνική αγορά με τους καταναλωτές να βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν κατακόρυφα σε προϊόντα υψηλής ζήτησης που οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν λόγω της επιδημίας με τον κορονοϊό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να ελεγχθεί η αισχροκέρδεια και κατά πόσο μπορούν να επιβληθούν ποινές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», λόγω ελεύθερης αγοράς, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ) δεν έχει την ευχέρεια να επιβάλει κυρώσεις, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ).

Αισχροκέρδεια: Χτύπησαν κόκκινο οι τιμές στις μάσκες

κορονοϊός μάσκες αισχροκέρδεια
Κρούσμα αισχροκέρδειας κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο εταιρία που προμήθευε νοσοκομεία με ιατρικές μάσκες ζητούσε το ποσό των 0,0146 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ανά τεμάχιο.

 η συνέχεια ΕΔΩ





Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael