Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ν. Χαρδαλιάς από το Βοΐο: Ούτε λεπτό πίσω από την εθνική προσπάθεια - Επίσκεψη σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά (βίντεο)


Την παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα για τις περιοχές της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέπτονται σήμερα περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να έχουν επαφές με τους τοπικούς φορείς.


“Δεν υπάρχει κάτι που μας απασχολεί αλλά λαμβάνουμε υπόψη τα γενικότερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής” σημείωσε. “Μένουμε στο σπίτι, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω” είπε, τονίζοντας πως πρόκειται για πάνδημο αίτημα. “Δεν πρέπει να πρέπει ούτε λεπτό να κάνουμε πίσω από αυτήν την εθνική και πατριωτική προσπάθεια” τόνισε.

“Είναι πολύ δυνατό το μήνυμα ειδικά από αυτές τις περιοχές”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και εξέφρασε η ευγνωμοσύνη προς τους κατοίκους και το υγειονομικό προσωπικό.

Με ελικόπτερο της πυροσβεστικής έφθασαν το πρωί στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο της περιοχής και τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, στο Βόϊο Κοζάνης είναι τα πρώτα δύο χωριά που τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα, η οποία παρατάθηκε χθες μέχρι τις 6 Απριλίου, καθώς από τα 4 από 19 κατοίκους που εξετάστηκαν πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν θετικοί.

Σε 32 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.061 τα κρούσματα στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 95 κρούσματα, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Στην Ξάνθη, και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, σήμερα έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και 4 συνεργεία του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν τεστ ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιος φορέας του κορονοϊού ανάμεσα στους φοιτητές  που επέστρεψαν από την Τουρκία, και έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού. Όλοι τους θα μείνουν σε καραντίνα για 2 εβδομάδες. Χθες επαναπατρίστηκαν επιπλέον 60 φοιτητές κι ένα βρέφος, μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 150.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Εχίνου βρίσκεται επίσης σε αυστηρή καραντίνα.
Και στην Καστοριά η ανησυχία είναι μεγάλη. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως 36 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 5 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και μια γυναίκα 41 ετών, έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Οι τρεις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας της Καστοριάς αναμένουν απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημά τους να μετατραπεί το Νοσοκομείο Καστοριάς σε Νοσοκομείο περίθαλψης περιστατικών κορονοϊού και οι υπόλοιπες κλινικές να λειτουργήσουν σε άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής.

Σε ερώτηση για την Καστοριά ο κ. Χαρδαλιάς είπε έχει ότι το νοσοκομείο ενισχυθεί, ενώ τις επόμενες μέρες θα ετοιμαστεί και διαγνωστικό εργαστήριο για ταχύτερη διεξαγωγή των εξετάσεων. “Τα επόμενα 24ωρα εάν χρειαστεί να πάρουμε κάποιες αποφάσεις θα τις λάβουμε. Υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού. Είναι κοινή η αγωνία μας”, είπε.


Πηγη: ert.gr









Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael