Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοροναϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα πέντε τόνοι χλωροκίνης

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης έχουν ήδη παραδοθεί σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και έφθασαν στην χώρα μας ειδική πτήση. 


Η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την παραλαβή πέντε τόνων χλωροκίνης από την Ινδία, προκειμένου να εξοπλιστεί επαρκώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού η εν λόγω ουσία αξιολογείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ελπιδοφόρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Οι πέντε τόνοι της χλωροκίνης έχουν ήδη παραδοθεί σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και έφθασαν στην χώρα μας ειδική πτήση.
Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός - Βόλτα τα χρυσόψαρα βγάζουν οι Ρουμάνοι

Ο κος Σωτήρης Τσιόδρας, ήδη είχε αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα στην παραλαβή της χλωροκίνης, αναφέροντας : «έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ δεν είχε συμπεριλάβει στη μελέτη που διενεργούσε, το δίδυμο χλωροκίνη-υδροξυχλωροκίνη, αλλά τα αποτελέσματα σε μικρής κλίμακας μελέτες ήταν τόσο εντυπωσιακά, ώστε τελικά οι αρχικές σκέψεις άλλαξαν.
Τι είναι

H χλωροκίνη περιλαμβάνονταν στην πρώτη ομάδα θεραπειών που δοκιμάστηκε από κινέζους επιστήμονες και η οποία βρέθηκε αποτελεσματική στον περιορισμό του νέου κοροναϊού. Δοκιμές σε 130 ασθενείς έδειξαν την ικανότητά της να μειώσει την σοβαρότητα της ασθένειας και να επιταχύνει την εκκαθάριση του ιού από τον οργανισμό, σύμφωνα με το αρμόδιο κινεζικό υπουργείο.

Το φωσφορικό άλας χλωροκίνης συστάθηκε επίσημα στις 19 Φεβρουαρίου για την θεραπεία του Covid-19 σε οδηγίες της αρμόδιας εθνικής κινεζικής αρχής, μαζί με λίγα άλλα φάρμακα, όπως το Kaletra και το arbidol ως θερεπευτικά εργαλεία. Πρότεινε θεραπεία χλωροκίνης για τους ενήλικες η οποία πρέπει να είναι κάτω των 10 ημερών και ημερήσια δόση 500mg (μισό γραμμάριο) δυο φορές την ημέρα.

Την παραπάνω πρόταση σύντομα ακολούθησε προειδοποίηση. Όπως έγραψε η κινεζική εφημερίδα The Paper, δυο ημέρες μετά οι αρχές της Χουμπέι (απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία) ζήτησαν από τα νοσοκομεία να παρακολουθούν στενά και αμέσως να αναφέρουν, οποιεσδήποτε παρενέργειες της χλωροκίνης.

Στις 29 Φεβρουαρίου οι αρχές αλλάξαν τις οδηγίες: το φάρμακο δεν μπορεί να χορηγηθεί σε εγκύους, όσους έχουν καρδιακές παθήσεις, ασθένειες του νεφρού αλλά και σε όσους λαμβάνουν αντιβίωση (azithromycin και steroid). Μπορεί να δοθεί μόνο σε ασθενείς μεταξύ 18 και 65 ετών και μόνο επτά ημέρες. Ασθενείς με βάρος άνω των 50 κιλών μπορούν να πάρουν τη δόση των 500mg δυο φορές την ημέρα, ενώ όσοι ζυγίζουν λιγότερο μόνο μια δόση την ημέρα μετά την δεύτερη ημέρα θεραπείας.

Χαρακτηριστικό του πόσο επικίνδυνο είναι το φάρμακο είναι το ότι όπως γράφει η The Paper, μια γυναίκα πήρε 1,8 γραμμάρια (παρήγγειλε το φάρμακο διαδικτυακά) και κατέληξε στην εντατική με καρδιακά προβλήματα.



 in.gr



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael