Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κοροναϊός: Στους 3.400 οι νεκροί παγκοσμίως – 101.400 τα κρούσματα



Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για το μείζον ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό 
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει νέες συστάσεις
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν το περαιτέρω ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 101.400 και τους νεκρούς τα 3.400 άτομα, πρωτοφανή είναι πλέον τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στη χώρα μας, σύσκεψη για το πρόβλημα του κοροναϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην Οικονομία.
Από το υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή σύσκεψη, συζητήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών. Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κοροναϊού.
Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.  

ΠΟΥ: Βαθιά ανησυχητική η εξάπλωση της επιδημίας

Με ανησυχητικό ρυθμό εξαπλώνεται η επιδημία του κοροναϊού στον κόσμο, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απευθύνει νέες συστάσεις. «Όλες οι χώρες θα πρέπει να καταστήσουν κορυφαία προτεραιότητά τους την αναχαίτιση του Covid-19», προέτρεψε ο ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας απαιτεί τη συνεργασία των χωρών και επαίνεσε το Ιράν επειδή «ενεργοποιήθηκε» για να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού.
«Εχουμε ξεπεράσει τα 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Αντανόμ Γκρεμπρεγιεσούς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η επιδημία «εξαπλώνεται γεωγραφικά και είναι βαθιά ανησυχητική», πρόσθεσε.
«Εξακολουθούμε να συστήνουμε σε όλες τις χώρες να καταστήσουν τον περιορισμό της ύψιστη προτεραιότητά τους», υπογράμμισε.


ethnos.gr




Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael