Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Ενεργοί Πολίτες» Αντίθετοι ως προς τη δημιουργία δομής κλειστού-ανοιχτού τύπου μεταναστών στo Βοϊο




Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» του Δήμου Βοΐου Δημήτριος Κοσμίδης, έπειτα από διερεύνηση και συζητήσεις για την επικείμενη δημιουργία δομής κλειστού-ανοιχτού τύπου μεταναστών στην περιοχή, ανακοινώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος ως προς τη δημιουργία της για τους ακόλουθους λόγους: 

1)Ποτέ δεν θα είναι κλειστή. Βλ. Νόμο επίταξης στα νησιά του Αιγαίου και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2)Κανένας όμορος Δήμος, δεν θέλει κανενός είδους δομή φιλοξενίας μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ούτε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεν τις θέλει. Διαφωνώ και εγώ ριζικά να γίνουμε πειραματόζωα –ενός για εμένα- αποτυχημένου πειράματος.
3)Ανάπτυξη δεν είναι οι φυλακές κλειστού ή ανοιχτού τύπου. Νατοϊκές ή με μπετό. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε από άλλους Δήμους, οι οποίοι με διάφορα προγράμματα φέρνουν την ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο τους, όπως οι Δήμοι Άργους Ορεστικού, Τρικκαίων κ.α.
4) Δεν θα δημιουργηθούν ευνοϊκές και οικονομικές συνθήκες στην περιοχή, εφόσον το κέντρο είναι κλειστού τύπου (πολύ πιθανόν σύντομα να γίνει ανοιχτού τύπου), αλλά και δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την απασχόληση εργαζομένων στην περιοχή μας. Η προκήρυξη που βγήκε αναφέρει ετήσια σύμβαση η οποία και θα ανανεώνεται . Ως γνωστό,
οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αποτελούν ημίμετρο στην ανεργία και δεν εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια εργασία.
5) Μετά τα τελευταία γεγονότα στα Νησιά του Αιγαίου, με τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί, πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στην πολύπαθη περιοχή του Δήμου Βοΐου.

6) Πιστεύω πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Εξασφαλίζεται όμως καλύτερα με τη δημιουργία κοινωφελών δομών (στελέχωση Κέντρων Υγείας Τσοτυλίου και Σιάτιστας, Εφορία, Τράπεζες, Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας κλπ), δομές τις οποίες μας έκλεισαν εν μια νυχτί, αδιαφορώντας για τη γνώμη των πολιτών και τώρα προσποιούμενοι την ενημέρωση έρχονται για να μας σώσουν.
7) Το 1% που έθεσε η Κυβέρνηση για την αναλογία πληθυσμού-μεταναστών έχει ήδη συμπληρωθεί με τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στο Βόιο.
8)Κύριε Δήμαρχε τι έχει αλλάξει από το 2012 όταν ήσασταν στην πρώτη γραμμή, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και διαδηλώνοντας εναντίον της ίδρυσης ανάλογης δομής στον Στρατόπεδο Πόρτη; Τα ίδια ακριβώς κάνατε και το 2018 όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με όμοια περίπτωση. Δύο χρόνια μετά για ποιο λόγο μπαίνετε στη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου, όταν εσείς ο ίδιος στην πρώτη Σύσκεψη Αρχηγών (Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:30) που πραγματοποιήσαμε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιάτιστας, είπατε επί λέξη «Και ένας από τους αρχηγούς να μην είναι σύμφωνος, οι συζητήσεις σταματούν άμεσα». Σήμερα όπως βλέπετε είμαστε περισσότεροι από ένας, που διαφωνούμε ριζικά με τη λειτουργία δομής μεταναστών.
9) Εκλεγήκαμε για να υπηρετούμε τους δημότες και για να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια και τα συμφέροντά τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, έπειτα από διερεύνηση, συζήτηση και συγκεντρώσεις, είναι καθολικά αρνητική. Όπως αρνητική είναι και η πλειοψηφία του Δημοτικού Διαμερίσματος Σιάτιστας για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου στο Μπούρινο, όπου ομόφωνα είπαμε ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στην κατασκευή αιολικού πάρκου. 

Η απόφασή μου, αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου, είναι να πω ένα ηχηρό «ΌΧΙ». 

Ευελπιστώ για άλλη μια φορά στη σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφασίσει ομόφωνα λέγοντας «ΌΧΙ» στην κλειστού-ανοιχτού τύπου δομή Μεταναστών

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΟΣΜΙΔΗΣ






Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael