H «βίζα με μόρια» επηρεάζει από τους γονείς που έχουν μπέιμπι σίτερ για το παιδί τους έως εργοστάσια, ξενοδοχεία, εστιατόρια. «Επίθεση στην οικονομία» βλέπουν οι εργοδοτικές ενώσεις.

Κύμα αντιδράσεων προκαλούν οι ριζοσπαστικές αλλαγές που σχεδιάζει η βρετανική κυβέρνηση στην μεταναστευτική της πολιτική βάση της οποίας θα είναι ένα απαιτητικό σύστημα μοριοδότησης για όσους επιθυμούν να εργαστούν και να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα πολιτική κλείνει τα σύνορα σε όσους δεν έχουν κάποια ειδίκευση και δεν μιλούν αγγλικά ενώ βάζει και τέλος στην απασχόληση πολλών μεταναστών από χώρες της ΕΕ. Βασικός στόχος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «είναι να πάψει η εξάρτησή της από το φθηνό εργατικό δυναμικό της Ευρώπης» και να «εισάγει» μόνο εργαζόμενους με υψηλά προσόντα.
Και αυτή ακριβώς η πρώτη στόχευση ήταν που έφερε και τις πρώτες αντιδράσεις από τις εργοδοτικές ενώσεις που ήδη κάνουν λόγο για «επίθεση στην οικονομία», όπως αναφέρει ο Guardian, αφού όλο αυτό το «φθηνό εργατικό δυναμικό» στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση εργάζεται σε εργοστάσια, αποθήκες, ξενοδοχεία, εστιατόρια. Και φυσικά η στέρηση αυτού του εργατικού δυναμικού προκαλεί απορρύθμιση σε πλήθος επιχειρήσεων και μείωση κερδών.
Point System για την μετανάστευση
Σε γενικές γραμμές, το νέο σύστημα που σχεδιάζεται:Θα βασίζεται στην συλλογή μονάδων (points-based immigration system) και ο ενδιαφερόμενος μη βρετανός πολίτης θα πρέπει να συγκεντρώσει 70 για λάβει βίζα και εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
η συνέχεια --> huffingtonpost.gr