Απόφαση – βόμβα, αποκλεισμός για δύο σεζόν από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη Μάντσεστερ Σίτι

Και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ στους «πολίτες» για παραβίαση του Financial Fair Play


Με δύο χρόνια αποκλεισμό από διοργανώσεις της UEFA και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play τιμωρήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο βρετανικός σύλλογος κρίθηκε ένοχος από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου, καθώς προσκόμισε «φουσκωμένα» οικονομικά στοιχεία αναφορικά με τα έσοδά του κατά τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Οι «πολίτες» βρέθηκαν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε εις βάρος τους λόγω e-mail και έγγραφων που είχε αποκαλύψει το γερμανικό περιοδικό Spiegel τον Νοέμβριο του 2018.

Σήμερα είδαν το... σκληρό πρόσωπο της UEFA, καθώς η ποινή που τους επιβλήθηκε μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά αυστηρή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ιδιοκτήτης της Σίτι, σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τη μεγάλη χορηγία του συλλόγου, ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα ουσιαστικά δεν υπήρχαν έσοδα, αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Όταν κατηγορήθηκαν οι πρωταθλητές Αγγλίας για την υπόθεση αυτή, τον περασμένο Μάιο, αρνήθηκαν έντονα κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει εναντίον τους μια «εχθρική» διαδικασία, η οποία αγνοούσε πλήρως το «σύνολο αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων».

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς του συλλόγου του Μάντσεστερ. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας, έγινε γνωστό πως θα εξασκήσει έφεση στο CAS.
newsbeast.gr