Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στο πόδι για τα νησιά: Κύματα μεταναστών ετοιμάζονται για απόβαση από την Τουρκία (φωτο-βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στο ανατολικό Αιγαίο για το μεταναστευτικό, καθώς κατά κύματα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια και ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στα ελληνικά νησιά. 

Εκτός από τα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες επιδιώκοντας να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, η προσοχή στρέφεται και στα νησιά του Αιγαίου. Σε περιοχές που βρίσκονται απέναντι και σε μικρή απόσταση από τα νησιά της Ελλάδας, όπως η Σμύρνη, το Αϊβαλί κλπ. συνωστίζονται κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες, όπως αποτυπώνονται σε βίντεο και εικόνες ξένων ΜΜΕ. 


Η Τουρκία «δεν ανταποκρίνεται», με άλλα λόγια δεν αποθαρρύνει τους πρόσφυγες-μετανάστες με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότεροι στα τουρκικά παράλια. 

Από σήμερα το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συνολικά 151 μετανάστες και πρόσφυγες, έχουν καταφθάσει σε δύο ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, τρείς αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 μετανάστες και πρόσφυγες και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο, με 54 μετανάστες και πρόσφυγες.

Επίσης, μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυνελέγησαν 26 μετανάστες και πρόσφυγες.


Βίντεο με βάρκα από τουρκικά παράλια

Σε βίντεο που δημοσίευσε το CNN Turk μια ομάδα ανθρώπων επιβιβάζεται σε φουσκωτές λέμβους με προορισμό ελληνικά νησιά.


Η συνέχεια iefimerida.gr








Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael