Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτοί είμαστε οι έλληνες…

Αυτοί είμαστε οι έλληνες. Και το παραδεχόμαστε όταν συζητάμε μεταξύ μας. Αν το πει όμως κάποιος ξένος, τότε τον καταγγέλλουμε όλοι μαζί 

Tου Βασίλη Χιώτη
«Αν οι έλληνες αποκτήσουν μόρφωση κι ενότητα αλίμονό μας», φέρεται να έχει πει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Το είπε, ή δεν το είπε, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, πως αν το είπε, είχε δίκιο.

Αυτές τις μέρες, η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου ορισμένες κατηγορίες των κατοίκων της διαμαρτύρονται, για δράσεις που η πλειοψηφία θεωρεί σωστές κι επιβεβλημένες.

**Οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Λέσβου διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστού κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού δηλώνουν ανακουφισμένοι που επιτέλους θα κλείσει η Μόρια. Αντιστοίχως διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χίου, ενώ το υπόλοιπο νησί χαμογελά επειδή θα κλείσει η ΒΙ.ΑΛ.

**Οι κάτοικοι της Τήνου διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Υστέρνια, ενώ επί χρόνια διαμαρτυρόταν επειδή ηλεκτροδότηση τους ήταν προβληματική.

**Οι κάτοικοι της Αίγινας πανηγυρίζουν που επιτέλους θα τερματιστεί η λειψυδρία στο νησί τους, με την εγκατάσταση αγωγού που θα τους συνδέει με την ΕΥΔΑΠ. Αλλά κάποιοι πήγαν και τρύπησαν τους συγκεκριμένους αγωγούς, που φυλάσσονται στον κόλπο της Σαλαμίνας!!
Αυτό είμαστε εμείς οι Έλληνες. Συμφωνούμε πως τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας θα λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα από τα ανοιχτά, αλλά κανείς δεν τα θέλει κοντά στο σπίτι του.

Συμφωνούμε πως θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά ούτε τα ΧΥΤΥ θέλει κανείς κοντά στο σπίτι του.

Συμφωνούμε πως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα των νησιών, αρκεί οι ανεμογεννήτριες να μην τοποθετηθεί στο δικό μας νησί.
Θέλουμε γενικώς την πρόοδο, την ευημερία, την καλύτερη ποιότητα ζωής, αρκεί να μη ξεβολευτούμε.


Είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι, αρκεί να μη διαταραχθεί η ζωή μας.    
Συμφωνούμε πως θα πρέπει κάποτε να νοικοκυρευτούμε, αρκεί να μη χαλάσει η καλοπέρασή μας. 

Και προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ανέσεις μας, αλλάζουμε απόψεις κατά το δοκούν κι αναπτύσσουμε θεωρίες καταπώς μας βολεύει.

Αυτοί είμαστε οι έλληνες. Και το παραδεχόμαστε όταν συζητάμε μεταξύ μας. Αν το πει όμως κάποιος ξένος, τότε τον καταγγέλλουμε όλοι μαζί. 

Αγαπάμε όποιον μας λέει αυτό που μας βολεύει. Και τον ψηφίζουμε στις εκλογές. Και τον αναθεματίζουμε όταν κι αυτός ομολογήσει πως αυτό που μας έταξε δεν γίνεται.
Αυτοί είμαστε οι έλληνες…  



Πηγη: skai.gr




Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael