Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σπαγγέτι με μαραθόριζα και γαρίδες

Μια μεσογειακή συνταγή εποχής που με λίγη οργάνωση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και να εκπλήξει.

Υλικά (για 4 μερίδες)
320 γρ. σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό καλής ποιότητας
2-3 κλωναράκια άνηθου ή τις τούφες της μαραθόριζας, αν δεν έχουν αφαιρεθεί
1 μαραθόριζα
6 αντζούγιες
2 σκελίδες σκόρδου, χωρίς την πράσινη φύτρα
3 φέτες ψωμί προηγούμενης μέρας (την ψίχα)
12 γαρίδες Νο 1
150 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό. Προσθέτουμε αλάτι και τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να βράσει το νερό. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον άνηθο (άκρες και μίσχο). Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μαραθόριζα. Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και τρίβουμε από πάνω τους τη μία σκελίδα σκόρδου. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί. Τρίβουμε μόνη της τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας όμως τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με 50 γρ. ελαιόλαδο τη μαραθόριζα με μία πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας τακτικά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, τα κελύφη με τα κεφάλια των γαρίδων για να αρωματιστεί το λάδι. Μόλις περάσουν τα πέντε λεπτά, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού στη μαραθόριζα. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα κελύφη και τα κεφάλια, στραγγίζοντας το περισσότερο δυνατό ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα το ψωμί, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τριμμένη σκελίδα σκόρδου, να καβουρδιστούν μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις συμπυκνωθεί λίγο ο χυμός στην κατσαρόλα με τη μαραθόριζα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον άνηθο, το μείγμα σκόρδο-αντζούγια, τα σπαγγέτι και μία κουτάλα από το νερό στο οποίο έβρασαν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη γεύση από τον ζωμό και να δέσει η σάλτσα. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ πιάτο, γαρνίρουμε με τις γαρίδες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αρωματικό τραγανό ψωμί.

Συμβουλές
Αν θέλουμε περισσότερη ένταση, μπορούμε να σβήσουμε τη μαραθόριζα με μία κουταλιά ούζο και να προσθέσουμε μαζί με τον χυμό πορτοκάλι 2-5 στήμονες κρόκου Κοζάνης. Η θερμοκρασία από τα ζυμαρικά και το τελευταίο λεπτό βρασμού είναι αρκετά για να μαγειρευτούν οι γαρίδες τόσο όσο να κρατήσουν την υφή τους.


tovima.gr




https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael