Ο φόβος της απόλυσης στην Ελλάδα – Οι πιο ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες


Tο 27% των Ελλήνων εργαζομένων φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της Randstad, που εξειδικεύεται σε εργασιακά θέματα.
Ο φόβος απώλειας εργασίας είναι ιδιαίτερα αισθητός στην Ελλάδα και μάλιστα επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους σε ηλικίας εργαζομένους.
Το 27% των Ελλήνων ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους. Το ποσοστό είναι πάντως, μειωμένο κατά  2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.
 Το σχετικό ποσοστό είναι ανεβασμένο στο 37% στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Διαμορφώνεται στο 23% στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών.
Επίσης για άτομα ηλικίας 35-44 ετών το ποσοστό αυτών που ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους είναι 27%. Ίδιο ποσοστό προκύπτει και για τα άτομα ηλικίας 45-54 ετών.
Στο 24% ανέρχεται το αντίστοιχο ποσοστό για την ηλικιακή ομάδα 55-67.

Εργασιακή ικανοποίηση
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, στην Ελλάδα, η εργασιακή ικανοποίηση αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με τελευταίο τρίμηνο, καθώς το 65% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έρευνα Workmonitor της Randstad, περιλαμβάνει επίσης ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα για την Ελλάδα. 

Δείτε τα ΕΔΩ
 
Πηγή: Reporter.gr