Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Κλείνουν τα σύνορα με τη Τουρκία- Σφραγίστηκε το τελωνείο στις Καστανιές (φωτο)

Η Αθήνα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία μετά τις κινήσεις Ερντογάν να ανοίξει τα τουρκικά σύνορα για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες εκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Εβρου, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στον συνοριακό σταθμό. Η Ελλάδα έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα radioevros.gr το τελωνείο έκλεισε στις 11:00 το πρωί και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει. Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του Τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.
Κλείνουν τα σύνορα με τη Τουρκία- Σφραγίστηκε το τελωνείο στις Καστανιές

συνορα εβρος

Στον Έβρο ο υφυπουργός Άμυνας, στη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας

Εκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί σε ξηρά και θάλασσα στα σύνορα της Ελλάδας, μετά τις απειλές Ερντογάν να στείλει χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, την ώρα που ο ΑΓΕΕΘΑ αλλά και ο υφυπουργός Αμυνας ετοιμάζονται να πάνε στον Εβρο και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οδεύει προς Μυτιλήνη. 
εβρος συνορα
Όπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές "η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα. Μετά τις εξελίξεις στο Idlib είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ”.
Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί σε συσκέψεις του Πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του, και οι πληροφορίες θέλουν τις Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμένικό να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

 
 Πηγη: thetoc.gr
 
 
 
 
 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael