Η ΛΑΡΚΟ εκκαθαρίζεται εν λειτουργία, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα χαθούν δεδουλευμένα 8-9 εκ με τραγικές συνέπειες για τα Σέρβια και την Ιεροπηγή Καστοριάς, όπου και δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ στη Δυτική Μακεδονία. Υπολογίζεται ότι τα 3-4 εκ αφορούν το λατομείο στα Σέρβια, ενώ παράλληλα υπάρχουν καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων 5-6 μηνών στους εργολάβους εκσκαφών και μεταφοράς .
Ο κίνδυνο της χρεοκοπίας στις εργολαβικές επιχειρήσεις είναι ορατός για αυτό και τα Σέρβια κινητοποιούνται μετά την Ιεροπηγή Καστοριάς και την Εύβοια, συμπαραστεκόμενα στους 270 και πλέον εργαζόμενους της περιοχής. Την ίδια ώρα στο Προσήλιο το ορυχείο υπολειτουργεί επιτείνοντας το πρόβλημα και αυξάνοντας τις ανησυχίες της περιοχής για οικονομικό μαρασμό, όταν η συνεισφορά της ΛΑΡΚΟ και της ΜΕΤΕ στο ΑΕΠ της περιοχής αγγίζει το 50%.
Από την πλευρά του ο υπουργός έχει δηλώσει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η πιο προβληματική επιχείρηση της χώρας , η οποία χρωστά 340 εκ στη ΔΕΗ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρόκειται μάλιστα να προβεί στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων (ορυχεία Σερβίων ,Καστοριάς και Εύβοιας) με σκοπό να υπάρχει εξυγίανση της εταιρίας με το ευρωπαϊκό μονοπώλιο στο νικέλιο. «Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, λόγω εξειδίκευσης, θα βρει δουλειά στον επόμενο επενδυτή, με όρους αγοράς» υποστηρίζει ο υπουργός.
Ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ανέφερε ότι πριν κόψεις μια θέση εργασίας έπρεπε να δημιουργήσεις μια νέα .Ο εκκαθαριστής θα δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή συνέχισε ζητώντας να βγει ο τόπος από το «λάκκο» που έχει πέσει εξαιτίας της ΛΑΡΚΟ. Για πλήγμα στην τοπική κοινωνία και την εργατική τάξη με την κυβέρνησης να έχει την ευθύνη μίλησε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.
Δείτε τη συνέχεια στο prlogos.gr