Βανδάλισαν τάφους: Καταστροφή μνημάτων σε κοιμητήριο στο Αγρίνιο (φωτο)

Βανδάλισαν τάφους: Παρά τον βανδαλισμό των τάφων δεν φάνηκε να λείπει κάτι μεταλλικό, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να έκλεψαν ακόμη και οστά.

Βανδάλισαν τάφους: Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Αγρινίου η νέα λεηλασία μνημάτων από άγνωστους βανδάλους οι οποίοι εισέβαλαν στο κοιμητήριο της Καμαρούλας. Η καταστροφή που αποκαλύφθηκε αφορούσε μόνο δύο τάφους κι αυτό στρέφει τις υποψίες μακριά από συνηθισμένους «κυνηγούς» μετάλλων. Ένας κάτοικος της περιοχής πήγε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο κοιμητήριο που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή.

O ίδιος διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν σπάσει τα μάρμαρα δυο μνημάτων, αφού προηγουμένως απενεργοποίησαν τους προβολείς που υπάρχουν στο νεκροταφείο και φωτίζουν τον χώρο. Ωστόσο, παρά τον βανδαλισμό των τάφων δεν φάνηκε να λείπει κάτι μεταλλικό, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να έκλεψαν ακόμη και οστά, άγνωστο με ποιον σκοπό! Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστων για προσβολή νεκρού και φθορά.

Βανδάλισαν τάφους: Το περιστατικό στην Καλαμάτα

Υπενθυμίζεται πως μία πρωτοφανής τυμβωρυχία είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ στην Καλαμάτα, όταν άγνωστοι ξέθαψαν το πτώμα μιας γυναίκας και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Όπως αποκαλύφθηκε, τρεις μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με έναν 21χρονο ήταν οι δράστες αυτού του σοκαριστικού περιστατικού. Ο πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, είχε ενημερώσει με επιστολή του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.


alphafreepress.gr